18.12.2013

Brugerne spiller en vigtig rolle for Aarhus Kommunes energirenovering

Når mere end én million kvadratmeter skal vurderes og efterfølgende renoveres i Aarhus Kommune, kræver det både teknisk snilde og forståelse for den hverdag, bygningernes brugere befinder sig i.

Aarhus Kommune vil være CO2 neutral i 2030. I den forbindelse skal 650 bygninger i Aarhus Kommune på i alt mere end én million kvadratmeter gennem kikkerten.

Bascon og Dansk Energi Management, der er blevet valgt som projektledere på det omfattende energirenoveringsprojekt, vil tænke de tekniske løsninger ind i en helhedsorienteret proces, hvor både bygherre, brugere og entreprenører bliver involveret.

Når mere end én million kvadratmeter skal vurderes og efterfølgende renoveres, kræver det både teknisk snilde og forståelse for den hverdag, bygningernes brugere befinder sig i. Det er eksempelvis vigtigt at vide, hvilke virkemidler der har størst effekt i forhold til at skabe en energibesparende adfærd blandt brugerne.

Læs også: Stort investeringspotentiale for energirenovering

”Hvis vi skal opfylde alle vores forventninger, er vi afhængige af rigtig mange aktører, og vores opgave som projektleder bliver at sikre kvalitet hele vejen igennem. Det vil vi først og fremmest gøre ved at skabe strategisk overblik og sikre et dialogbaseret samarbejde helt frem til projektets afslutning i 2019”, fortæller bygherrerådgiver og projektleder, Tue Bisgaard, fra Bascon.

Ifølge Aarhus Kommunes projektchef, Karen Margrethe Høj Madsen, er der store forventninger til Bascon og Dansk Energi Managements håndtering af opgaven.

Læs også: Kina kopierer dansk CO2 neutralt byggeri

”Det er en meget kompleks opgave, Bascon og Dansk Energi Management skal håndtere. Der skal laves adfærdsanalyser for brugere af 650 bygninger, så det er mange interessenter, der skal holdes styr på. Men jeg forventer, at Bascon og Dansk Energi Management er skarpe på, hvilke krav der skal stilles til entreprenørerne, samtidig med at de har øje for at opnå den størst mulige energibesparelse,” siger hun.

Bascon og Dansk Energimanagement skal være med til at tilrettelægge og kvalitetssikre energirenoveringen fra start til slut. Det er ambitionen, at projektet både skal føre til udvikling af effektfulde resultater og helt nye tilgange til energirenovering.

Mere fra Jeanette

Jeanette Dollerup Nørgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere