Byggeri

Klima, miljø og energi

Realdania og VILLUM FONDEN vil sænke klimaaftrykket fra nybyggede boliger markant

I Danmark har vi netop nu opbrugt vores del af klodens ressourcer for i år. Herfra står den på overforbrug og ekstra pres på klimaet - blandt andet fra vores bygninger, som udgør en stor del af Danmarks klimaaftryk. Med et nyt partnerskab og 60 mio. kr. vil Realdania og VILLUM FONDEN derfor inspirere og udfordre designere, entreprenører og bygherrer til at opføre en række eksempler på boliger, hvor rammen for de grønne ambitioner sprænges - og hvor ressourceforbruget holdes til én jordklode om året.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Nye CO2-krav kan påvirke flere facetter af byggeriet

Byggeriet står for en stor andel af Danmarks klimapåvirkning, og fra 2023 indfases klimakrav til nybyggeriet. Kravene kommer blandt andet til at få betydning for vores behov for data om de materialer vi bygger med.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Skærpede krav til svanemærket nybyggeri er i høring – og vil gøre det muligt at certificere kontorbyggeri

Svanemærket har netop sendt skærpede krav til nybyggeri i høring. I forslaget er der især strammet på de krav, der kan være med til at reducere klimabelastningen og fremme den cirkulære økonomi. Og som noget nyt omfatter kriterierne nu også kontorbyggeri.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Carl Ras vil være CO2-neutral på kørsel af varelevering i hele landet

Carl Ras har investeret i en eldrevet varevogn og en plug-in hybrid varevogn til varelevering for større kunder og på byggepladser i København og omegn. Ambitionen er at køre CO2-neutralt med alle varevogne i landet for at belaste miljøet mindst muligt.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere