22.01.2017  |  Samfund

Byhaver fylder fairtradekaffe i kopperne

Indhold fra partner Hvad er dette?

I Gro Odense Byhaver dyrkes grønsager i et urbant miljø. Nu fylder medlemmerne fairtradekaffe i kopperne. Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Fairtrade By Odense glæder sig over at partnerkredsen bag Fairtrade By Odense udvides med byhaver.

I Gro Odense Byhaver dyrkes grønsager og blomster i et bæredygtigt urbant miljø. Nu fylder medlemmerne fairtradekaffe i kopperne, og tager derved bæredygtigheden et skridt videre med et partnerskab i Fairtrade By Odense. Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Fairtrade By Odense glæder sig over, at Gro Odense Byhaver derved udvider partnerkredsen bag Fairtrade By Odense.

Gro Odense Byhaver driver to byhaver lokalt i Odense, men foreningen ser sig selv som værende en del af et globalt bæredygtigt fællesskab fortæller Susan Dam Andersen, formand for Gro Odense Byhaver:

- Vores tilgang til bæredygtighed rækker ud over det lokale. Vi tager også et medansvar for, at mennesker på den anden side af jorden har et værdigt liv. Derfor passer partnerskabet i Fairtrade By Odense godt ind i vores tankegang. Lokalt i Odense har vi fx fokus på genanvendelse og optimeret udnyttelse af ressourcer. Generelt arbejder vi med at mindske det aftryk, vi sætter på miljøet, siger Susan Dam Andersen.

I partnerkredsen bag Fairtrade By Odense samarbejder vidt forskellige aktører om at fremme etisk handel i Odense. Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Fairtrade By Odense, glæder sig over opbakningen til Fairtrade By Odense:

- Fairtrade By Odense er jo et fælles projekt for alle aktører i Odense, som vil være med til at tage et globalt ansvar. Og her er det selvfølgelig dejligt, at vi nu også har byhaver med i partnerkredsen bag Fairtrade By Odense, fortæller Peter Rahbæk Juel.

Gro Odense Byhaver blev stiftet i 2014 og drives af frivillige urbane gartnere, der brænder for planter, grønsagsdyrkning, udeliv og ikke mindst fællesskabet. Medlemmerne kommer fra vidt forskellige dele af verden, og det sociale aspekt har også stor betydning fortæller Susan Urbanus, bestyrelsesmedlem i foreningen:

- Det sociale samvær fylder rigtig meget i foreningen. Vi har medlemmer med mange forskellige nationaliteter, som bruger foreningen til at møde nye mennesker og dyrke fælles interesser. Vi har alle et stort fokus på at nye medlemmer hurtigt bliver en del af vores fællesskab, fortæller Susan Urbanus.

Som partner i Fairtrade By Odense kommer Gro Odense Byhaver til at indgå i et samarbejde med andre odenseanske aktører, der også drikker fairtradekaffe på arbejdspladsen/i foreningen eller serverer fairtradekaffe for deres kunder.

Gro Odense Byhaver
Foreningens to byhaver FlakHaven og Åhaven er en integreret del af lokalområdet i Odense og Gro Odense Byhaver samarbejder med flere forskellige partner, som også har fokus på grønne tiltag og bæredygtige løsninger. 

http://www.gro-odense.dk/ | https://www.facebook.com/groodensebyhaver/

Om Fairtrade By Odense
Fairtrade By er en international kampagne for byer, der beskæftiger sig med etisk handel. I Danmark er Odense og København Fairtrade Byer og på verdensplan er der over 1.700 Fairtrade Byer. www.odense.dk/FairtradeByOdense

Mere fra Odense Bæredygtighedsråd

Odense Bæredygtighedsråd

www.odense.dk/Baeredygtighedsraad

Odense Bæredygtighedsråd arbejder for at skabe nye bæredygtige løsninger i Odense. Rådet er bredt sammensat af personer fra både private og offentlige aktører, som har kompetencer indenfor miljø, sundhed, økonomi og sociale forhold.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere