21.09.2018  |  Klima, miljø og energi

Californien imødekommer Parisaftalen med ny klimalov

Californiens guvernør Edmund Brown har underskrevet et lovforslag, der skal sikrer at hele staten bliver forsynet med strøm fra bæredygtige energikilder i 2045.

På trods af, at præsident Trump trak USA ud af Parisaftalen sidste år, underskrev Californiens guvernør Edmund ”Jerry” Brown tidligere sidste uge et lovforslag, der skal sikre, at al elektricitet i staten skal komme fra kulstof-neutrale kilder i 2045.

Læs også: Med energiaftalen er vi omkring halvvejs mod Paris

Udover målet om et 100 procent rent elektricitetsforbrug, udstedte Brown også en bekendtgørelse på at etablere nye kulstof-neutrale mål – også i 2045.

”Med lovforslaget og bekendtgørelsen sætter Californien kurs mod at opnå målene fra Parisaftalen og endnu mere. Det bliver ikke nemt. Det bliver ikke lige med det samme. Men det skal gøres”, sagde guvernør Edmund Brown i forbindelse med underskrivelsen.

Senator Emeritus Kevin de León autoriserede lovforslaget og understøttede Guvernørens udtalelse:

”I Californien ved demokrater og republikanere at klimaforandringer er virkelige, det påvirker vores liv lige nu, og hvis ikke vi gør noget med det samme, bliver det måske irreversibelt”, sagde senatoren.

En glædelig nyhed
Lovforslaget vækker stor begejstring fra danske forskere.

”Det er et enormt stærkt signal. Ikke kun fordi målet i sig selv er ambitiøst, men også fordi klima har lav prioritet på det nationale niveau i USA i øjeblikket,” siger Karl Sperling, der er lektor på Aalborg Universitets forskningsgruppe for energiplanlægning, til dr.dk.

Han mener, at de andre stater vil følge trop på trods af præsident Trumps holdning:

”Californien vil helt sikkert inspirere andre stater til at følge samme spor, og derfor har den nye lov sandsynligvis også en stor symbolvirkning", fortsætter han og tilføjer, at loven er banebrydende i amerikansk sammenhæng.

Sperlings kollega Brian Vad Mathiesen, der er professor i energiplanlægning, er enig, og mener loven kommer hele verden til gavn.

”Loven er rigtig glædelig for hele verden. Og viser et USA, hvor frustrationen over Trump, der ignorerer klimaproblemerne, har skabt en stærk modbevægelse nedefra i samfundet”, udtaler han til dr.dk.

Læs ogå: COP23 er slut med to streger under Parisaftalen

Derudover mener Mathiesen også, at de store skovbrande i netop Californien har medvirket til et ønske om et større klimaindsats.

- SN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere