17.02.2021  |  Klima, miljø og energi

Carbontech tager lige nu fart i Silicon Valley

Forretningspotentialet for teknologier der kan samle, lagre og udnytte CO2 til nye brændstoffer er gigantisk og i USA er det allerede en milliardstor industri.

Under betegnelsen ’carbontech’ tages der lige nu i Silicon Valley nogle store skridt indenfor udvikling af teknologier, der kan samle, lagre og udnytte CO2 til nye brændstoffer. Det skriver Børsen.

I Danmark er man også bevidst om potentialet - både økonomisk og for klimaet. Universiteterne forsker og virksomhederne er også begyndt at kigge i den retning, men det er langt fra det summende iværksætter-miljø, der er i rivende udvikling i Silicon Valley.

Katrine Paaby Joensen, der er generalkonsul og direktør for Innovation Centre Denmark, fremhæver at en ny rapport fra Stanford University, spår markedet for CO2 fangst og lagring i USA til at være på mere end en billion dollar. 

Læs også: International venturefond åbner kontor i København

“I Californien er der stigende opmærksomhed på investeringer i carbonteknologier. Markedet drives dels frem af regulatoriske rammer, herunder standarder for “low carbon fuels”, dels af virksomhederne, der i stigende grad erkender behovet for at bidrage til den grønne omstilling ved ikke blot at reducere, men også at indfange deres udledning,” siger hun.

Det store forretningsmæssige potentiale er klart en drivkraft for tech- iværksættere.

Læs også: Den danske undergrund rummer enormt potentiale for CO2-lagring

Katrine Paaby Joensen mener, at der også er gode forretningsmuligheder for danske virksomheder, der arbejder med innovative teknologier og her kan de med fordel hente inspiration i Silicon Valley. Samtidig vil der være gode muligheder for at få investorer til at investere i løsninger indenfor ’carbontech’.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere