17.02.2021 | Klima, miljø og energi
Carbontech tager lige nu fart i Silicon Valley
Forretningspotentialet for teknologier der kan samle, lagre og udnytte CO2 til nye brændstoffer er gigantisk og i USA er det allerede en milliardstor industri.
Under betegnelsen ’carbontech’ tages der lige nu i Silicon Valley nogle store skridt indenfor udvikling af teknologier, der kan samle, lagre og udnytte CO2 til nye brændstoffer. Det skriver Børsen.
I Danmark er man også bevidst om potentialet - både økonomisk og for klimaet. Universiteterne forsker og virksomhederne er også begyndt at kigge i den retning, men det er langt fra det summende iværksætter-miljø, der er i rivende udvikling i Silicon Valley.
Katrine Paaby Joensen, der er generalkonsul og direktør for Innovation Centre Denmark, fremhæver at en ny rapport fra Stanford University, spår markedet for CO2 fangst og lagring i USA til at være på mere end en billion dollar.
Læs også: International venturefond åbner kontor i København
“I Californien er der stigende opmærksomhed på investeringer i carbonteknologier. Markedet drives dels frem af regulatoriske rammer, herunder standarder for “low carbon fuels”, dels af virksomhederne, der i stigende grad erkender behovet for at bidrage til den grønne omstilling ved ikke blot at reducere, men også at indfange deres udledning,” siger hun.
Det store forretningsmæssige potentiale er klart en drivkraft for tech- iværksættere.
Læs også: Den danske undergrund rummer enormt potentiale for CO2-lagring
Katrine Paaby Joensen mener, at der også er gode forretningsmuligheder for danske virksomheder, der arbejder med innovative teknologier og her kan de med fordel hente inspiration i Silicon Valley. Samtidig vil der være gode muligheder for at få investorer til at investere i løsninger indenfor ’carbontech’.
- MTN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Klima, miljø og energi

Klimarådet: CO2-udledningen i 2025 vil være højere end forventet
Energistyrelsens klimastatus og -fremskrivning opfylder sin funktion som centralt planlægningsværktøj for dansk klimapolitik. Der er dog stadig ubesvarede spørgsmål og plads til forbedringer – blandt andet omkring affalds- og landbrugssektorerne. Det vurderer Klimarådet i et nyt notat.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Første bilproducent tilslutter sig SteelZero-initiativet
SteelZero er et initiativ taget af Climate Group og ResponsibleSteel, som Volvo Cars nu tilslutter sig som den første bilproducent. Det er ikke Volvos første skridt i udviklingen af udvikle fossilfri stål, men initiativet skal sætte ekstra skub på arbejdet.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)
Medarbejder

CO2-reduktion forudsætter tusindvis af nye medarbejdere i industrien
En analyse fra Industriens Uddannelser viser, at der kommer massiv merefterspørgsel på faglærte og ufaglærte medarbejdere i industrien i takt med, at investeringer i grøn omstilling rulles ud.