11.11.2020  |  Samfund

Carlsberg melder åbent ud om korruptionssag

Den danske bryggerigigant har netop afsluttet en omfattende undersøgelse, der skulle kortlægge omfanget af formodet kontinuerlig korruption i Carlsbergs indiske datterselskab.

Da Berlingske i 2019 bragte en artikelserie om kontinuerlig korruption i Carlsberg Indien, fik det selskabet til at iværksætte en større revisionsundersøgelse, som netop er blevet afsluttet og offentliggjort.

Undersøgelsen viste, ganske rigtigt, en lang række problematiske forhold vedrørende blandt andet åbenlys bestikkelse, ulovlige rabatter og ulovlig markedsføring.

Flere eksperter roser Carlsberg for deres åbenhed på et område, der kan være så godt som umuligt at kontrollere.

”Korruption er en del af kulturen i disse lande, og dermed er det naturligvis også en afgørende udfordring, når man som selskab vælger at gå ind på sådan et marked. Det er ganske enkelt svært at kunne operere uden at betale bestikkelse. Men løsningen er ikke at acceptere det og følge med strømmen. En stor virksomhed må insistere på, at det er uacceptabelt. Ellers er man med til at vedligeholde systemet,” siger Jesper Olsen, formand i Transparency Internationals.

Læs også: Pensionsselskab stopper investeringer i Kina

Det fremgår ellers tydeligt af Carlsbergs politikker indenfor områderne antibestikkelse og antikorruption, at koncernen ikke tolerer bestikkelse eller andre former for korruption.

Hændelserne har da også haft konsekvenser i form af fyringer og advarsler foruden kraftige opstramninger på interne kontroller i det indiske datterselskab. Der ansættes ligeledes en complianceofficer for at styrke kontrollen på netop dette område.

Sagen vil desuden blive omtalt i den kommende årsrapport.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere