23.08.2022  |  Strategi & ledelse

Carlsberg: Vi har nu en holistisk strategi for ESG

Et nyt ESG-program tager fat på landbruget og øger ambitionerne på alle områder. ESG-chefen mener, at der er potentiale til at gøre en virkelig stor forskel.

Onsdag i sidste uge offentliggjorde Carlsberg sit opdaterede ESG-program. Efter fem års rejse med Together Towards Zero er bryggerigiganten klar med fortsættelsen: Together Towards Zero and Beyond.

Ifølge virksomhedens pressemeddelelse har man nu en plan for alle virksomhedens væsentligste ESG-emner, med målsætninger for 2030 og 2040. Man har sat sig et mål om net zero carbon-udledninger på tværs af værdikæden senest i 2040, og man har hævet ambitionsniveauet og strammet målsætningerne for andre emner som vand, ansvarligt alkoholforbrug, diversitet, menneskerettigheder og samarbejde med lokalsamfundet. De nye målsætninger kan ses i grafikken nederst på denne side.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Med Together Towards Zero and Beyond-programmet har vi noget, som er langt mere holistisk. Det er jeg både glad for og stolt af,” siger Carlsbergs ESG-chef, Simon Boas Hoffmeyer.

Den helstøbte plan er også nødvendig på en anden måde end tidligere, hvis man vil leve op til omverdenens forventninger.

”Vi har arbejdet, som vi altid gør, med fokus på vores væsentligste issues, og de er i overskrifter uændrede. Der, hvor det har udviklet sig, er detaljeringsniveauet i det, som vores stakeholders forventer af os, og hvor vi kan gøre den største forskel. Og så har vi arbejdet en del med at oversætte de interne og eksterne forventninger – også til transparens – til noget, som vi kan handle på. Heldigvis har vores eget og omverdenens fokus på ESG, resulteret i en langt større modenhed i de løsninger, der er tilgængelige for os,” siger Simon Boas Hoffmeyer.

Together Towards Zero and Beyond er integreret I Carlsbregs forretningsstrategi, SAIL’27, som en del af arbejdet med at reducere risici, skabe positiv forandring og levendegøre virksomhedens formål gennem konkrete mål, handlinger og resultater.

Færrest misforståelser i kommunikationen

Carlsberg har valgt at kalde det nye program – Together Towards Zero and Beyond – for et ESG-program, modsat tidligere hvor titlen på arbejder var bæredygtighed. På sammen måde har den ansvarlige afdeling skiftet navn til Group ESG.

”Det handler udelukkende om bedst mulig kommunikation og forståelse,” siger Simon Boas Hoffmeyer, som er leder af Group ESG.

”Vi har oplevet, at alt fra forbrugere til investorer opfattede bæredygtighedsbegrebet som noget, der kun handlede om miljø og klima. Men vores arbejde relateret til samfundsansvar dækker langt bredere end det, og det vil vi gerne undgå at skulle forklare.”

Det er dog ikke forbudt at tale om bæredygtighed i Carlsberg. Nøglen er at bruge det begreb, som kommunikerer bedst, i den kontekst man er i.

To nye områder med enormt potentiale
I det nye arbejdsprogram er der to nye, selvstændige indsatsområder: landbrug og emballage. De har med god grund fået mere fokus, da de udgør henholdsvis 25 og 41 procent af Carlsbergs samlede carbon footprint.

”Vi har tidligere haft fokus på dem under vores arbejde med CO2, men begge områder er meget mere end det. Landbrug handler også om sporbarhed og biodiversitet, mens emballage rækker ind i omstillingen til cirkulær økonomi og forbrug,” siger Simon Boas Hoffmeyer.

”Jeg er virkelig spændt på arbejdet på disse to områder. Vi har sat os nogle mål, som har potentialet til virkelig at gøre en forskel på alle vores egne markeder, og giver os mulighed for at påvirker på et mere systemisk niveau,” fortsætter han.

Som f.eks. det nye mål om at indsamle og genanvende 90 procent af alle dåser og flasker globalt. Det vil kræve udvikling af nye og effektive systemer i alle Carlsbergs markeder, og ligesom pantsystemet i Danmark vil indsamlingssystemerne kunne bruges til andet end virksomhedens egen emballage.

Simon Boas Hoffmeyer fremhæver desuden, Carlsbergs nye mål om at indføre regenerative praksisser i landbrug, som noget der kommer til at have rigtig stor betydning for virksomhedens landbrugsværdikæde – og forhåbentlig herigennem påvirke praksis i andres værdikæder.

”Hvis vi kan udvikle konkrete løsninger der viser vejen og inspirerer andre vil vi være meget tilfredse,” afslutter Simon Boas Hoffmeyer. 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere