23.01.2015  |  Klima, miljø og energi

Carlsberg vil udvikle selvnedbrydende flasker

Carlsberg vil fremstille verdens første biologisk nedbrydende flaske, der udelukkende er lavet af naturmaterialer.

Bryggerivirksomheden Carlsberg vil gøre op med de flasker, der aldrig når pantautomaterne, men i stedet ender i naturen, skriver finans.dk.

Læs også: Klimaministeren på besøg i Carlsberg Byen

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I et samarbejde med blandt andet Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Innovationsfonden vil Carlsberg udvikle en flaske, der er lavet udelukkende af naturmaterialer.

Den nye flaskes grundmateriale bliver træfibre, hvilket betyder, at flasken kan nedbrydes og omdannes til organisk materiale igen.

Ifølge Simon Hoffmeyer Boas, director of corporate communications hos Carlsberg Group, er der allerede lavet en prototype. Den skal nu forbedres og ende ud i et produkt, der har forbrugernes interesse.

”"Og så er der jo nogle tekniske forhold omkring fødevaresikkerhed og vores produktionslinjer, der skal falde på plads”", siger Simon Hoffmeyer Boas til finans.dk.

Skal udbredes til hele Carlsbergs sortiment
Flaskeprojektet sker i samarbejde med emballagevirksomheden Ecoxpac og er sat til at vare tre år. Og hvis flasken bliver som forventet, er planen, at den skal bruges i hele Carlsbergs sortiment.

Selvom den nye flaske kan nedbryde sig selv i naturen uden at forurene, er det stadig meningen, at flaskerne skal indsamles igen. 

"”Vores mål er altid, at vores emballage skal indsamles. Hvis vores flasker ligger og sviner i naturen, falder det negativt tilbage på os, og derfor vil vi altid prøve at få samlet så meget som muligt ind igen, uanset om det så bliver via et pantsystem, som vi kender det i dag, eller på andre måder”", siger Simon Hoffmeyer Boas.

Læs også: Returlogistik er både forretning og miljø

Da flasken er biologisk nedbrydelig, kan den eksempelvis bruges til at fremstille gødning. 

-SSM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere