17.03.2015  |  Klima, miljø og energi

CBS Maritime med i national satsning på grøn skibsfart

CBS Maritime er med i et nyt partnerskab, der med mere end 100 millioner kroner i ryggen er den hidtil største nationale satsning på at udvikle grønne teknologier til den maritime sektor.

Et nyt samfundspartnerskab, Blue INNOship, skal sætte yderligere skub i Det Blå Danmark gennem udvikling af teknologier, som blandt andet vil sænke skibsfartens CO2- og svovludledning markant, skriver cbs.dk.

40 virksomheder og organisationer står bag partnerskabet, der består af 14 projekter, som finansieres af Innovationsfonden, private fonde og virksomheder.

Partnerskabet har et budget på over 100 millioner kroner, hvoraf CBS Maritime har hentet 6,2 millioner kroner hjem.

De 14 projekter vil i løbet af de næste fire år levere løsninger, der realiserer partnerskabets målsætning om at reducere udledningen af CO2 med 30-50 procent og udledningen af svovldioxider (SOx) og kvælstofoxider (NOx) med 80 procent sammenlignet med 2008-standarder.

Tværfaglig indsats og forskerstillinger
Bag CBS’ deltagelse står co-director Carsten Ørts Hansen fra CBS Maritime Platform, som samler de maritime forsknings- og undervisningsaktiviteter på CBS.

”På CBS har vi planlagt en tværfaglig indsats, der sætter fokus på prissætning, omkostningsstyring, kontraktformer og finansiering af tekniske løsninger, som rederierne og leverandørerne arbejder med at udvikle”, siger han.

Den eksterne finansiering til CBS på 6,2 millioner kroner skal anvendes til ph.d.- og postdoc-stillinger, en projektmedarbejder og involvering af cand.merc.-studerende i forskningsaktiviteterne de kommende tre år.

Projektet afvikles i tæt parløb med den maritime sektor heriblandt Maritime DTU.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere