19.10.2013  |  Kommunikation

City2 sælger ud af gemmerne

Butikscentret City2 i Taastrup har slået dørene op for en butik, der kun sælger brugte varer med en særlig relation til centeret. Det sker som et led i kampagnen We Use Reuse, hvor genanvendelse og bæredygtig shopping er i højsædet.

I butikken 'Treasures' sælges gamle skatte, som er fundet rundt omkring i indkøbscentret City2’s gemmer, side om side med nye kreationer lavet af materialer med en speciel City2-historie. Butikken lyses op af en lampe lavet af gamle plastflasker, og alt inventar kan købes – undtagen kasseapparatet. 

Læs også: Affaldet er en resurse

”Store indkøbscentre sælger normalt kun nye varer, men vi vil gerne gå i en anden retning og vise, hvor langt man kan komme ved at tænke genanvendelse ind i alt, hvad man gør. I Treasures kan de besøgende købe en masse ting, som egentlig skulle have været smidt ud, men som nu har fået nyt liv ved at blive tænkt ind i en anden sammenhæng”, siger Bente Enert, der er marketing- og kommunikationschef i City2 i Taastrup.

Åbningen af Treasures 4. oktober markerer samtidig starten på We Use Reuse-kampagnen, hvor flere af pionererne inden for dansk mode og genanvendelse har bidraget med originale kreationer. Designeren Klaus Samsøe har eksempelvis lavet sofaer af brugte paller fra Dansk Retursystem, mens papirkunstneren Veronica Hodges har forvandlet City2’s gamle modemagasiner til kjoler og skulpturer, der også kan købes i den nye butik.

”Vores mål er at få folk til at stoppe op og tænke mere over, hvordan genanvendelse kan få vores ressourcer til at række længere, men vi er også blevet inspireret af den bredere tendens i modebranchen, hvor gammelt og nyt i stigende grad kombineres for at skabe en personlig stil. Det så vi blandt andet under modeugen i august, og med åbningen af Treasures får de besøgende i City2 nu også den mulighed”, fortæller Bente Enert.

Læs også: De sociale medier tvinger virksomheder til åbenhed

Den nye butik er åben indtil kampagnens afslutning 4. november. Overskuddet fra salget går til City2’s fond, der støtter familier, som er svært stillet økonpmisk, i lokalområdet op til jul.  

-MH

Tags: City2, Genbrug

Mere fra Mathilde

Mathilde Henriksen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere