Genbrug

Klima, miljø og energi

Rekordomsætning hos Røde Kors: Tydeligt, at klimahensyn fylder meget hos forbrugerne

Aldrig før har Røde Kors-butikkerne samlet solgt for så mange penge som i 2022, som dermed både sætter rekord på omsætning og på indtjening. ”Markedet for genbrug er i rivende udvikling,” siger chef for Røde Kors Genbrug, Tina Donnerborg.

Samfund

Aarhus indfører pant på takeaway-emballage

Som den første kommune i landet er Aarhus klar til at indføre pant på takeaway-emballage. Målet er at skabe et cirkulært system, hvor emballagen bliver indsamlet, vasket og genbrugt.

Samfund

Ny undersøgelse: Danskerne ser skeptisk på genanvendt elektronik

Danskerne endnu ikke har taget genanvendt elektronik til sig, selvom der er store gevinster at hente i forhold til både klima, pengepung og tilgængelighed. Det viser en ny undersøgelse fra tech-virksomheden Refurbed.

Klima, miljø og energi

Ny LCA-baseret vurdering af det europæiske genbrugsmarked for tekstiler

Rapporten vurderer de miljømæssige påvirkninger knyttet til genbrug overfor køb af nye tekstiler samt påvirkningerne ved genbrug over for genanvendelse. Rapporten præsenterer ligeledes nuværende og fremtidig indsamling, sortering og behandling i Europa af både tekstiler til genbrug og til genanvendelse samt giver en indikation af de forventede mængder efter 2025, hvor indsamlingskravet i EU træder i kraft.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere