Genbrug

Klima, miljø og energi

Ny LCA-baseret vurdering af det europæiske genbrugsmarked for tekstiler

Rapporten vurderer de miljømæssige påvirkninger knyttet til genbrug overfor køb af nye tekstiler samt påvirkningerne ved genbrug over for genanvendelse. Rapporten præsenterer ligeledes nuværende og fremtidig indsamling, sortering og behandling i Europa af både tekstiler til genbrug og til genanvendelse samt giver en indikation af de forventede mængder efter 2025, hvor indsamlingskravet i EU træder i kraft.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Frankrig tager stort opgør med engangsemballage

Miljørigtighed handler ikke kun om genbrug og sortering, men også om at nedbringe mængderne af affald. Det har nu fået Frankrig til at forbyde engangsemballage på spisesteder. Det kan vi lære af i Danmark, mener ekspert.

Supply chain

Midtsjællandsk virksomhed skaber forretning ud af genbrugte byggematerialer

Efter byggevirksomheden Næste har fået hjælp fra et EU-støttet program, er forretningen gået fra at være et håndværkerforetagende til en industriproducent med fokus på genbrugsmaterialer.

Klima, miljø og energi

Ny standard skal sikre mere cirkulære forretningsmodeller

Danmark står i spidsen for udviklingen af en ny europæisk standard, der skal give virksomhederne konkrete værktøjer til at tænke genbrug, genanvendelse og reparerbarhed ind i designfasen af nye produkter.

Indhold fra partner

Supply chain

Pantsystemet er blevet økonomisk cirkulært: ”Nu er det gratis at pante!”

For at pantsystemet kan løbe rundt, har drikkevareproducenter betalt for, at de flasker og dåser, de sender på markedet, bliver indsamlet og genanvendt af Dansk Retursystem. Selv om det kun har været få øre pr. styk, er det nu lykkedes i stedet at gøre pantsystemet helt cirkulært økonomisk.

Klima, miljø og energi

I Thy er fire virksomheder gået sammen om at sælge affald

Fire konkurrerende virksomheder i Thy arbejder sammen i ”nedrivningssymbiose” om at indsamle og sælge mursten, gips og træ fra nedrivning. Thisted Kommune har samlet virksomhederne, og EU-projektet Grøn har hjulpet med at finde forretningen i den grønne omstilling.

Klima, miljø og energi

Industriens centrale aktører: Danske genbrugstal skal frem i lyset

Der er tal for, hvor meget affald danskerne producerer, men ikke hvor gode vi er til at genbruge det. Skal Danmark udvikle en succesfuld cirkulær økonomi, kræver det, at alle tal lægges frem, lyder det fra en række centrale aktører i den danske industri, som nu sætter Danmarks første ”Circularity Gap Report” i værk.

Samfund

Danskernes syn på genbrugsgaver har ændret sig

6 ud af 10 danskere har lyst til at pakke genbrug ud, når de har fødselsdag eller fejrer jul. Det viser Den Blå Avis’ genbrugsindeks 2022, som kortlægger danskernes genbrugsøkonomi- og vaner. Det er en markant stigning siden DBA stillede spørgsmålet første gang i 2017.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere