08.07.2008  |  Klima, miljø og energi

CO2-reduktion i laboratoriet

Det danske firma DanLaf A/S har udviklet et nyt sikkerhedskabinet til laboratorier, der sætter en ny milepæl indenfor sikkerhed, ergonomi, energiforbrug og CO2 emission.

Alene i Danmark ville laboratorierne kunne spare mere end 15 millioner i strømforbrug og reducere CO2- udledningen med 20.000 ton, hvis alle brugte de nye sikkerhedskabinetter fra DanLaf.
”Første gang vi hørte om mulighederne var vi da tvivlende – kunne det virkelig være sandt – men da vi så fik testet systemet grundigt igennem, blev vi meget overraskede,” udtaler laborant og leder Ebba Glückstadt, Ninolab A/S.
”Ikke blot var de lovede besparelser reelle. Lydniveauet i kabinetterne er tilmed så lavt, at vi alt i alt føler, der er taget langt større hensyn til os som brugere”, fortsætter Ebba Glückstadt.
De nye sikkerhedskabinetter, kaldet Mars Klasse II, er fuldt certificerede, testet og TÜV godkendt i henhold til dansk standard for ydeevnekriterier, EN 12469:2000, og giver operatører og omgivelser optimal beskyttelse.

Mere fra Julia

Julia Gornitzka

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere