16.05.2019 | Klima, miljø og energi
CO2-udledning reduceret med mere end 1/3
Indhold fra partner Hvad er dette?
Dansk Retursystem har siden 2014 arbejdet på at nedbringe CO2-udledningen pr. emballage betragteligt frem mod 2020. Nu viser nye tal, at en effektiv indsats på flere områder allerede nu har reduceret CO2-udledningen med 36 procent.
Siden 2014 har det været et erklæret mål for Dansk Retursystem at nedbringe CO2-udledningen pr. emballage, som bliver sendt retur via pantsystemet og sendt til genanvendelse via en af Dansk Retursystems fabrikker. Målet er at reducere udledningen med en tredjedel i 2020 sammenlignet med 2014. Nu viser nye tal for 2018, at det er mere end lykkedes. I alt 36 procent er CO2-udledningen reduceret siden 2014.
Indsat på alle områder
At reducere forbruget så markant inden for en relativ kort periode kræver indsatser på flere områder. Et af de steder, virksomheden har sat ind, er på transportområdet, hvor virksomheden bl.a. har arbejdet med ruteoptimering.
Dansk Retursystem har også reduceret sit CO2-aftryk væsentligt ved at købe strøm fra en vindmølle. En aftale som blev indgået i andet halvår af 2015.
Pantsystemet sparer også CO2
Ud over målet og arbejdet med at reducere virksomhedens eget CO2-aftryk spiller pantsystemet med den cirkulære økonomiske forretningsmodel en rolle set i et større perspektiv, når det gælder klima og CO2. I 2018 afleverede danskerne 1,4 mia. flasker og dåser retur. Genanvendelsen af emballagerne betød, at der blev sparet ca. 143.950 tons CO2, i forhold til hvis emballagerne blev produceret af nye råstoffer.
Klima, miljø og energi

Samarbejde om indsamling af pant
Det er godt for klima og miljø at pante, og et nyt samarbejde mellem Dansk Retursystem og City Logistic i Aarhus skal vise, om el-biler kan stå for pantindsamlingen i byen og dermed spare CO2-udledning fra transporten. City Logistic kører med el-varevogne ind i byen med varer, og i stedet for at køre tomme ud af byen tager de nu pantsække med fra byens restauranter, hoteller og kontorer.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

På vej mod et CO2-neutralt pantsystem?
Selvom pantsystemet samlet set bidrager til en væsentlig CO2-reduktion, så sætter Dansk Retursystem også ambitiøse mål for reduktion af CO2-belastningen fra egen drift.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Pant-app giver dig pengene digitalt
Én app til pant på mobilen og ikke mere rod med bonner og betalingskort. Dansk Retursystem har udviklet en ny Pant-app til udbetaling af pant på landets pantstationer. På den måde slipper man helt for at have et betalingskort med, når man skal pante, og det er blevet lettere selv at bestemme, hvilken konto, pant-pengene skal ind på, hvis man panter for andre eller vil donere til velgørenhed.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Populær pantstation vender tilbage til Rødovre Centrum
Den populære pantstation Drop & Go vender tilbage til Rødovre, nu som en permanent pantstation. Det bliver den 13. pantstation i Danmark og er blevet til virkelighed på baggrund af et tæt samarbejde mellem Dansk Retursystem og Rødovre Centrum.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Nu kan grønne plastflasker også blive til nye
Klare og let lyseblå plastflasker med pant er længe blevet genanvendt til nye via Dansk Retursystem. Nu er det lykkes at få en del af de grønne plastflasker med i loopet, og det sparer råstoffer og udleder mindre CO2.
Indhold fra partner
Samfund

H.K.H. Kronprinsen og miljøminister Lea Wermelin åbnede ny pantfabrik
H.K.H. Kronprinsen stod for den officielle åbning af Dansk Retursystems nye fabrik i Høje Taastrup i dag. Den nye fabrik skal håndtere de stigende mængder engangsemballager med pant, som danskerne afleverer til genanvendelse. Samtidig vil nye højteknologiske maskiner sikre en mere effektiv udnyttelse af materialerne til gavn for miljø og klima.
Indhold fra partner