16.01.2014  |  Klima, miljø og energi

CO2-udledningen i USA steg med to procent i 2013

For første gang i tre år går det den gale vej med udslippet af CO2 i USA.

Udledningen af CO2 i USA blev forøget med to procent i 2013, set i forhold til 2012. Det oplyser det amerikanske energiministerium ifølge avisen The Hill.

Læs også: Københavnerne skruer ned for CO2-udledningen

På Twitter siger EU-klimakommissær Connie Hedegaard, at det er dårligt nyt fra USA, og at landet ikke længere er på sporet.

Stigningen i CO2-udledningen skyldes delvist et mindre merforbrug af kul i den amerikanske energisektor.

Det er første gang i de seneste tre år, at det amerikanske CO2-udslip stiger. Størstedelen af den samlede udledning stammer fra kraftværker og transport.

”Kul har genvundet noget af markedsandelen fra naturgas siden det laveste niveau i april 2013; ikke desto mindre er indvirkningen på den samlede udledning forholdsvis lille”, siger den amerikanske Energy Information Administration (EIA) ifølge The Hill.

Læs også: Ny klimaplan skal finde CO2-besparelser på seks procent

CO2-udledningen i USA ligger dog stadig godt ti procent under 2005-niveauet. EIA forventer stadigvæk, at USA kan nå Obama-administrationens mål om en reduktion af CO2-udledningen på 17 procent i 2020.   

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere