17.11.2020  |  Klima, miljø og energi

Comwells hotelgæster sover i bæredygtige tekstiler, som vaskes på Berendsens svanemærkede vaskerier

Indhold fra partner Hvad er dette?

I 2020 modtog Comwell for 2. år i træk prisen som "Danmarks mest bæredygtige hotelkæde", og visionen om at gøre hotelophold både menneskeligt og miljømæssigt ansvarlige deler hotelkæden med Berendsen.

Visionen om at gøre hotelophold både menneskeligt og miljømæssigt ansvarlige deler Comwell med Berendsen. Derfor har Berendsen i mange år holdt Comwells hoteller forsynet med bæredygtige tekstiler, som vaskes på deres svanemærkede vaskerier og leveres af deres chauffører, der er uddannede i miljørigtig kørsel.

Hotelophold med omsorg for mennesker og miljø

For Comwell handler bæredygtighed både om omsorg for mennesker og miljø – uanset om det gælder de materialer, hotellerne bygges af, eller det linned som lægges på hotelsengene, så skal både Comwell og deres leverandører opfylde høje bæredygtighedskrav. I januar 2021 slår Comwell dørene op til deres 16. hotel i Danmark: Comwell Copenhagen Portside, som bygges i Nordhavn ud fra hotelkædens DGNB-certificering indenfor bæredygtigt byggeri. Direktøren for det nye hotel er Chren Vilander Thomsen, der også er kontraktansvarlig for hele hotelkædens tekstil- og vaskeløsning hos Berendsen.

I Comwell tager vi et ansvar for vores omverden, og vi ved, at det betyder meget for både vores gæster og medarbejdere. Bæredygtighed er et af de afgørende parametre, som turister vælger hotelophold ud fra i dag, og vores miljømærkninger gør det nemmere for os at vise, at vi er ansvarlige. Berendsen er en af de leverandører, vi har haft et langvarigt samarbejde med og kan stå 100 % inde for, især når det kommer til bæredygtighed. Vi er vokset sammen, og vi har i alle årene haft en god dialog om, hvordan vi hele tiden kan udvikle os, så vi i fællesskab gør en større forskel for mennesker og miljø. Det betyder f.eks. meget for os, at Berendsen løbende har reduceret vand- og kemiforbruget – ikke kun på deres vaskerier, men også i produktionen af vores tekstiler", siger Chren Vilander Thomsen.

4,2 mio. tekstiler vasket bæredygtigt i 2019

Når Comwells gæster lægger hovedet på puden om natten og tørrer sig efter badet, skal de kunne stole på, at alle tekstiler er fremstillet med ren samvittighed. Derfor er alle de pude- og dynebetræk, lagner, håndklæder og bademåtter, som Comwell lejer hos Berendsen, miljømærkede, og tekstilerne vaskes skånsomt på Berendsens vaskerier, hvor hele vaskeprocessen opfylder Svanemærkets krav om at reducere forbruget af vand, energi og kemi. I 2019 vaskede Berendsens landsdækkende vaskerier i alt 4,2 millioner tekstiler for Comwell.

"For os er det vigtigt, at vi kan forholde os til, hvordan Berendsens tekstiler fremstilles ude på marken – at dyrke bomuld forbruger f.eks. ekstremt meget vand, og det er vigtigt at sikre bomuldsbønder gode arbejdsvilkår. Derfor har vores tekstiler en lang række bæredygtige mærkninger som f.eks. Fairtrade, GOTS, EU-Blomsten og BCI-bomuld, og i tæt samarbejde med Berendsen har vi fået specialudviklet en både menneskeligt og miljømæssigt ansvarlig kollektion af dyne- og pudebetræk og håndklæder til vores hoteller. Berendsens eksperter uddanner løbende vores hotelpersonale i, hvordan de kan behandle tekstilerne optimalt, når de klargør gæsternes værelser – så de f.eks. undgår at sprede varige pletter mellem snavsede tekstiler eller at bruge et håndklæde som dørstopper, så det får et hul. På den måde kan vores personale også være med til at forlænge tekstilernes levetid", siger Chren Vilander Thomsen. 

Berendsen er gået i gang med at udskifte metervaren på størstedelen af deres hoteltekstiler med stof, som har alle 3 miljømærker: BCI-bomuld, EU-Blomsten og OEKO-TEX 100 – læs mere her

Fleksibel service i en foranderlig hverdag

Hverdagen i hotelbranchen er omskiftelig, og ofte er bookinghorisonten for leisure-gæster meget kort, hvorfor hotellernes tekstilbehov kan ændre sig fra dag til dag. Derfor er det ifølge Chren Vilander Thomsen vigtigt, at Comwell altid kan stole på, at Berendsens service følger deres hotellers skiftende behov:

"Berendsens service er frem for alt fleksibel, og det er alfa og omega i hotelbranchen. Hvis vi har et pludseligt behov for flere tekstiler, kan vi bestille og få dem leveret med kort varsel. Vi har meget forskelligt beliggende hoteller med vidt forskellige linnedbehov, og det er vores tekstilløsning fra Berendsen også tilpasset efter – nogle af vores hoteller får leveret rene tekstiler 1-2 gange om ugen, og andre får tekstiler hver dag. Og fordi Berendsen chipper nogle af deres tekstiler, så kan de løbende tjekke, om tekstilerne i vores beholdning ligger ubrugt hen på vores hotellers lagre eller bliver lagt regelmæssigt til vask – og det hjælper os med at holde alle tekstilerne i cirkulation, så vi minimerer vores forbrug og spild af tekstiler, hvilket både er en fordel for vores økonomi og bæredygtighed".

Berendsen forsyner også alle Sinaturs hoteller med bæredygtigt sengetøj, duge, servietter og kokketøj – læs mere her

Om tekstilernes miljømærker:
Alt sengetøj, håndklæder og bademåtter, som Comwell lejer hos Berendsen, har mindst ét af disse miljømærker:

  • OEKO-TEX (STANDARD 100): Verdens førende mærkning for tekstiler, der er undersøgt for sundheds- og miljøskadelige stoffer.
  • GOTS: Global Organic Textile Standard er internationalt anerkendt som den ledende certificeringsstandard for økologiske tekstilfibre.
  • BCI-bomuld: Better Cotton Initiative er en non-profit organisation, der bl.a. sikrer anstændige arbejdsforhold og rettigheder for bomuldsbønder. BCI-bønder uddannes i at dyrke jorden med et ansvarligt forbrug af vand og minimalt forbrug af pesticider, så jordens sundhed og de naturlige levesteder beskyttes.
  • EU-Blomsten: Det officielle europæiske miljømærke, der er etableret af EU-Kommissionen. Miljømærket stiller bl.a. krav til forbrug og udslip af kemikalier under forarbejdning og fremstilling af tekstilerne.
  • Fairtrade: En international mærkningsordning, der arbejder for, at bønder og arbejdere i nogle af verdens fattigste lande får en mere fair indtægt og bedre arbejdsvilkår.

Mere fra Elis Danmark A/S

Elis Danmark A/S

www.elis.com

Elis Danmark (tidligere Berendsen Textile Service) tilbyder bæredygtige tekstil- og hygiejneløsninger og svanemærket vaskeriservice, hvor forbruget af vand, energi og vaskemidler ligger under Svanemærkets krav. Elis var én af de 10 første virksomheder i Danmark, der blev CSR-certificeret, og i 2019 blev Elis verdensmålcertificeret af Bureau Veritas som…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere