18.05.2015  |  Kommunikation

Coop bandlyser popcorn fra hylderne

Popcorn til mikroovnen bliver bandlyst i Coops mange butikker grundet de skadelige, fluorerede stoffer i emballagen. Initiativet roses blandt forskere.

Popcorn til mikroovnen bliver taget ud af Coops varesortiment, da supermarkedskæden vurderer, at der er for mange skadelige fluorerede stoffer i emballagen. De er hormonforstyrrende og kan øge risikoen for cancer, ufrivillig abort og et svækket immunforsvar, hvorfor Coop nu tager konsekvensen.

”Vi har arbejdet intenst med vores leverandører for at finde alternativer til fluor-stoffer i emballagen til mikroovns-popkorn – men hidtil desværre forgæves. Derfor har vi nu besluttet helt at stoppe salget af mikroovns-popkorn, indtil der kommer sikre alternativer på markedet” siger afdelingschef for kemi og nonfood i Coop, Malene Teller Blume.

Læs også: Ny bog giver tips til fair snak på fødevareemballage

Coops initiativ kommer efter, at flere forskere har råbt vagt i gevær over for EU’s høje grænseværdier.

Selvsamme forskere roser derfor også Coops initiativ som et skridt i den rigtige retning:

“Vores forskning tyder på, at EU’s grænseværdier er alt for høje, men det tager lang tid at få dem sænket. Derfor synes jeg, at Coops frivillige initiativ er fremragende”, siger Philippe Grandjean, professor i miljømedicin på Syddansk Universitet.

Læs også: Irma stopper salg af skyllemidler

Xenia Trier, der har en ph.d. inden for fluorerede stoffer fra DTU, og som har været med til at starte hele debatten om emnet, er enig:

”Det er virkeligt glædeligt, at Coop tager deres ansvar alvorligt, og gør en stor indsats for at efterspørge og lægge pres på leverandørerne, så vi får et udbud af forbrugerprodukter uden fluorerede stoffer”.

Man vil fortsat kunne få popcorn til gryde og færdigpoppede popcorn i Coops butikker.

-JPN 

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere