05.04.2019  |  Kommunikation

Coop er kongen af bæredygtige brands

Kan 7.400 forbrugere tage fejl? Ikke når de i tre ud af de sidste fire år kører Coop som det mest bæredygtige brand i Danmark.

Sustainable Brand Index beder hvert år tusindvis af forbrugere om at tage stilling til hvor bæredygtige de synes mere end 200 brands på det danske marked er. Resultatet er rangeringer i 16 brancher og en overordnet top 10. 

Den helt store vinder er i 2019 - som i 2016 og 2018 - supermarkedsbrandet Coop. 

"Vi er meget glade og stolte af at blive udnævnt af de danske forbrugere som Danmarks mest bæredygtige brand," sagde Jens Visholm, som repræsenterede Coop Danmarks direktion ved modtagelsen af prisen ved priseventen d. 4. april 2019. 

"Hvad er det I kan, som gør at I vinder igen?", spurgte Erik Elvingsson Hedén, som er direktør for SB Insight, som står bag analysen. 

"Der er ikke nogen trylleformular, jeg kan dele med jer. Det er resultatet af mange års arbejde, udført af dygtige medarbejder og i samarbejde med dygtige partnere - især blandt vores leverandører. Det er også vigtigt, at arbejdet med bæredygtighed ikke er drevet som en marketingkampagne, men som en kontinuerlig og prioriteret ledelsesindsats," forklarede Jens Visholm.

Et eksempel på hvor integreret bæredygtighed er i ledelsen af Coop er at virksomheden for nogle år siden etablerede en bæredygtighedskomité som organisatorisk er placeret på samme niveau som deres investeringskomité. 

Desuden fremhævede Jens Visholm at supermarkedsbranchens generelt høje niveau inden for bæredygtighed gjorde alle dygtigere. Det underbygges i høj grad af årets ranking, hvor otte virksomheder i top 20 er supermarkeder. 

Årets top 10 er her: 

1. Coop

2. Rema 1000

3. Thise

4. Lego

5. Superbrugsen

6. Tesla

7. IKEA

8. Urtekram

9. Irma

10. Friland

Man kan læse meget mere - også om forbrugernes holdninger og tendenser i betalingsvillighed og meget andet her

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere