17.01.2017  |  Samfund

Coop siger nej til klimamærkning

På trods af tilsagn fra flere politiske partier bliver klimamærkning på fødevarer ikke en realitet i Coop-koncernens supermarkeder. Coop tror ikke, at tiltaget giver værdi for forbrugerne i sidste ende.

Hvis det står til en række både røde og blå partier, så skal de danske forbrugere introduceres for et nyt mærkat på fødevarer i dagligvarebutikkerne: klimamærkning. Det skriver Dansk Handelsblad på sin hjemmeside.

Læs også: Coop vil reducere energi for millioner

Idéen blev luftet for flere måneder siden på Altinget.dk af Liberal Alliances Carsten Bach, som er ordfører for bl.a. klima og miljø.

”Jeg tror, tiden er til at introducere et mærkat, som kan bruges på konventionelle og økologiske varer, som kan give forbrugerne et signal om, hvor meget CO2, deres fødevarer producerer. Det kan også være med til at nuancere synet på landbruget”, lød meldingen.

Den idé tror man dog ikke på hos Coop-koncernen, som ikke mener, at ordningen vil give værdi for forbrugerne i sidste ende.

”Vi skal gå en anden vej, hvis vi vil have danskerne til at spise en mere klimavenlig kost. Klimaudfordringen er stor, og landbruget er en sektor, der bidrager væsentligt, så en markedsbaseret tilgang vil sandsynligvis ikke give den effekt, man ønsker”, siger Signe D. Frese, som er CSR-chef hos Coop Danmark.

Hun henviser desuden til erfaringerne fra britiske Tesco, der tog sagen i egen hånd, og som den første dagligvarekæde i verden introducerede sit eget klimamærkat på få udvalgte varer i 2008, men som i 2012 droppede planen om at sætte et klimaaftryksmærke på samtlige af kædens 70.000 varenumre.

Oplysning til forbrugerne
I stedet peger Signe D. Frese ifølge Dansk Handelsblad på, at sammenhængen mellem dagligvareindkøb og klimapåvirkning skal formidles på anden vis, hvis det skal have gavnlig effekt. Coop laver således bl.a. undervisningsmateriale til folkeskolebogen Klima Nørd samt løbende analyser til medierne.

Og ifølge CSR-chefen kan man mærke, at forbrugerne er begyndt at ændre vaner til fordel for klimaet.

Læs også: Danske supermarkeder mod lovgivning om madspild

”Mange familier er begyndt at spise vegetarretter flere dage om ugen, og vi oplever en stor vækst i salget af vegetarmad, så der sker helt sikkert nogle ting med forbruget af kød, som er den mest klimaskadelige fødevare”.

Coop driver kæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen og coop.dk, samt datterselskaberne Irma A/S og Fakta A/S. Til sammen er det mere end 1.200 butikker landet over.

- KLZ

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere