16.06.2021 | Menneskerettigheder
Coronapandemien har medført mere børnearbejde
Inden for de sidste fire år er antallet af børnearbejdere på verdensplan steget med 8,4 millioner, anslår rapport af ILO og Unicef.
En ny rapport fra International Labour Organization og Unicef anslår, at antallet af børnearbejdere på verdensplan er 160 millioner. For første gang i 20 år er det tal højere end det var, sidste man lavede en opgørelse. Konkret med 8,4 millioner.
Stigningen skyldes i høj grad coronapandemien, og statistikerne i Unicef frygter at tallene kan blive meget højere, hvis diverse velfærdsydelser bliver beskåret pga. pandemien. Så forudser de en stigning på endnu 46 millioner børn i løbet af det næste år. Det skriver The Guardian.
Rapporten, som udkommer hvert fjerde år, viser at halvdelen af det globale antal børn i arbejde udgøres af børn mellem fem og 11 år. Særligt i Afrika syd for Sahara er tallene ekstremt høje, hvor man estimerer at op imod 24 procent af alle børn mellem 5 og 17 år arbejder. I Europa og Nordamerika er tallet 2,3 procent.
Læs også: Ny brochure kortlægger pandemiens sociale & økonomiske slagside for kvinder i den private sektor
Rapporten peger også på, at det giver anledning til bekymring, at det anslås det at 79 millioner udfører farligt arbejde, med risiko for at påvirke et barns udvikling, uddannelse eller sundhed. F.eks. minedrift eller med arbejdstider på over 40 timer om ugen. Det er dog i lanbrugssektoren 70 procent af børnearbejdet finder sted.
”Vi opfordrer regeringer og internationale udviklingsbanke til at prioritere deres investeringer i programmer, der kan få børn ud af arbejdsstyrken og tilbage i skole, og i sociale beskyttelsesprogrammer, der kan hjælpe familier med at undgå at foretage disse valg i første omgang” siger Henrietta Fore, der er direktør i Unicef.
- MTN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Klima, miljø og energi

Klimarådet: CO2-udledningen i 2025 vil være højere end forventet
Energistyrelsens klimastatus og -fremskrivning opfylder sin funktion som centralt planlægningsværktøj for dansk klimapolitik. Der er dog stadig ubesvarede spørgsmål og plads til forbedringer – blandt andet omkring affalds- og landbrugssektorerne. Det vurderer Klimarådet i et nyt notat.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Første bilproducent tilslutter sig SteelZero-initiativet
SteelZero er et initiativ taget af Climate Group og ResponsibleSteel, som Volvo Cars nu tilslutter sig som den første bilproducent. Det er ikke Volvos første skridt i udviklingen af udvikle fossilfri stål, men initiativet skal sætte ekstra skub på arbejdet.