16.06.2021  |  Menneskerettigheder

Coronapandemien har medført mere børnearbejde

Inden for de sidste fire år er antallet af børnearbejdere på verdensplan steget med 8,4 millioner, anslår rapport af ILO og Unicef.

En ny rapport fra International Labour Organization og Unicef anslår, at antallet af børnearbejdere på verdensplan er 160 millioner. For første gang i 20 år er det tal højere end det var, sidste man lavede en opgørelse. Konkret med 8,4 millioner.

Stigningen skyldes i høj grad coronapandemien, og statistikerne i Unicef frygter at tallene kan blive meget højere, hvis diverse velfærdsydelser bliver beskåret pga. pandemien. Så forudser de en stigning på endnu 46 millioner børn i løbet af det næste år. Det skriver The Guardian. 

Rapporten, som udkommer hvert fjerde år, viser at halvdelen af det globale antal børn i arbejde udgøres af børn mellem fem og 11 år. Særligt i Afrika syd for Sahara er tallene ekstremt høje, hvor man estimerer at op imod 24 procent af alle børn mellem 5 og 17 år arbejder. I Europa og Nordamerika er tallet 2,3 procent.

Læs også: Ny brochure kortlægger pandemiens sociale & økonomiske slagside for kvinder i den private sektor

Rapporten peger også på, at det giver anledning til bekymring, at det anslås det at 79 millioner udfører farligt arbejde, med risiko for at påvirke et barns udvikling, uddannelse eller sundhed. F.eks. minedrift eller med arbejdstider på over 40 timer om ugen. Det er dog i lanbrugssektoren 70 procent af børnearbejdet finder sted.

”Vi opfordrer regeringer og internationale udviklingsbanke til at prioritere deres investeringer i programmer, der kan få børn ud af arbejdsstyrken og tilbage i skole, og i sociale beskyttelsesprogrammer, der kan hjælpe familier med at undgå at foretage disse valg i første omgang” siger Henrietta Fore, der er direktør i Unicef.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere