B Corp: Vi skal skabe en regulær bølge i Danmark

Hvad skal CSR-verdenens mest vidtgående rådgiver-organisation - B Corp-bevægelsen - arbejde med i 2018. B Corp Danmarks bannerfører, Nille Skalts, sendte CSR.dk en email med svar på vores spørgsmål. Det handler om samarbejde og accelerering af en bevægelse, så der bliver skabt "et radikalt anderledes erhvervsliv".

Nille Skalts (til højre) og Nicoline Olesen, som også arbejder for B Corp i Danmark, stillede op til fotosession ved B Corp-standen på Sustainable Brands-konferencen i Detroit i maj 2017. .

23.02.2018

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Hvad er jeres top-prioriteter i 2018?
Den danske B Corp bevægelse kommer i år til at fokusere på følgende

  1. Accelerere B Corp bevægelsen – fra en håndfuld virksomheder til en regulær bølge i Danmark. Vi arbejder benhårdt på at inspirere og engagere flere og de næste spændende B Corp er på vej! Februar er B Corp Month globalt, og med et samlet reach på sociale medier nu på +60 milioner følgere bliver det spændende at se, hvad det betyder globalt
  2. Lægge grundsten til en ’movement of movements’ - samarbejde med de mange forskellige bevægelser, der alle arbejder for paradigmeskift, et radikalt anderledes erhvervsliv og som ønsker at sætte turbo på at redefinere erhvervslivets rolle og ansvar i samfundet… vi samarbejder allerede med UNGC, B Team, Consciuous Capitalism og ønsker i 2018 at bruge vores ressourcer bedre, mere koordineret for at få mere power og drive Danmark markant videre (måske et fælles SDG hus som i Amsterdam, måske et UNGC B Lab samarbejde om en platform der linker SDG’er og B Impact Assessment og kan gøre det mere operationelt for virksomhederne hvordan de kan bruge verdensmålene som en aktiv del af deres forretning, måske)…
  3. At bevæge samfundsbatten et skridt videre og slå syvtommersøm i, at virksomhederne spiller en markant rolle i at skabe fremtidens samfund – fordi vi er en del af det samfund, fordi vi ikke ser en modsætning mellem at tjene penge og løfte samfundsudfordringer (det viser alle studer og det er det, som kunder, medarbejdere og investorer kræver!) – vi vil debattere og dele historier og dermed være eksponenter for en tydeligere og mere modig kommunikation og historiefortælling om de mange spændende indsatser, som vi ikke hører nok om…

Hvorfor har I valgt netop de indsatsområder?
Fordi vi skal være flere for at være en bevægelse! Vi skal have flere virksomheder, der fokuserer på at være bedst for verden, flere virksomhedsledere, der aktivt tager stilling, ansvar og forpligter sig.

Det handler om, det, som er det første punkt i B Corps Declaration of Interdependence, (det grundlæggende værdigrundlag, som alle +2400 b Corp skriver under på), nemlig: ”We envision a global economy that uses business as a force for good”.

Fordi vi stærkere, når vi kan bruge ressourcer i samspil – en af vores kerneværdier er ’B Corps matter because they stand for something, not against anything…’ og vi vil derfor gerne bidrage aktivt til at skabe en stærk bevægelse af de kræfter der alle ønsker en radikalt anderledes tilgang til forretning.

Fordi vi er trætte af diskussionen om, at det enten er profit eller samfundsansvar. Vores verdenssyn er et, hvor både-og er muligt, hvor udsynet er længere end mig og for at sikre det, er vi nødt til at have fokus på at hylde de, der er modige, ambitiøse og som tager markant ansvar.

Fordi vi tror på, at for lidt kommer til at ske for langsomt, hvis vi venter på, at ’andre’ skal løse det, Virksomhederne er den stærkeste faktor for forandring. PUNKTUM.

Hvilken impact ønsker I at arbejdet får?
Et mere modigt erhvervsliv, CEOs der fylder meget mere i samfundsdebatten, som blander sig og aktivt italesætter det, de mener bør ændre sig. At tilliden til virksomhederne får et nøk opad, at diskursen bliver mere nuanceret og det bliver legitimt at tænke forretning og samfundsimpact som sammenhængende størrelser.  

Hvem skal i arbejde sammen med og/eller have hjælp af, for at nå jeres mål?
Vi kunne godt ønske os, at de store virksomheders CEOs brugte deres taletid og sendeflade mere modigt, men også at advokater, revisorer, investorer og uddannelsesinstitutioner aktivt melder sig ind i debatten om, hvordan vi skaber det rette økosystem for ’godt selskab’ og et erhvervsliv, der fungerer med markant andre succestermer.

Fra Erhvervsstyrelsen ønsker vi os virkelig en ekstra kasse på virk.dk, hvor enhver der starter virksomhed skal svare på ’hvorfor denne virksomhed, hvad er det for et formål’.

Og fra Bjarne Corydon - en klumme i Børsen ville være dejligt.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024CSR.dk

Bureaukratiet hæmmer den grønne omstilling

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V