25.02.2022  |  Strategi & ledelse

CSR Agendaen #10 om bæredygtighedsarbejdet i 2022

Hvad kommer virksomhedernes arbejde med bæredygtighed til at handle om i 2022? CSR Agendaen satte tre eksperter ved mikrofonerne og fik et klart svar: data og rapportering.

Seks uger inde i 2022 havde CSR.dk inviteret gæster i studiet til at tale om, hvad bæredygtighedsarbejdet kommer til at handle om i 2022. 

Erik Thomas Johnson, som er Fagleder og Senior Chefkonsulent i spidsen for Dansk Industris team for bæredygtig forretningsudvikling og Susanne Stormer, som er Partner og ESG & Sustainability Services Leader i PwC, satte sig til mikrofonerne sammen med CSR.dk's redaktør Eva Harpøth Skjoldborg og vært for CSR Agendaen Maria Manel Bøge. Og til spørgsmålet "hvad kommer virksomhederne til at beskæftige sig med i 2022, var der ét klart svar: Data og rapportering. Fordi de eksterne krav om dokumentation vokser og vokser. 

Kravene kommer fra mange sider: myndigheder med EU i førersædet især, men også ens partnere i finanssektoren og virksomhedens kunder vil have syn for sagen, hvis de skal tro på udsagn om bæredygtighed. Det stiller nye og langt større krav til dokumentation. Og som Susanne Stormer siger i podcasten, så kan det komme noget bag på en, hvor meget dokumentationskrav kan påvirke arbejdsgange, samarbejdsrelationer, behov for målsætninger - alt det der ligger nedenunder et tal. 

For de CSR-/Bæredygtighedsansvarlige i virksomhederne er det især en stor forandring. Som Erik Johnson fra DI siger i podcasten, så "taler de om det, som at blive ramt af et godstog". Fordi alle pludselig vil og skal bruge ens kompetencer. 

Derfor ansætter mange virksomheder også flere til at arbejde med bæredygtighed. Men man skal nok overveje, hvordan udbuddet passer til den store efterspørgsel, peger Eva Harpøth Skjoldborg fra CSR.dk på. Indstille sig på, at man skal uddanne og udvikle kompetencerne internt. 

Det - og meget mere - kan man høre i den nyeste udgave af CSR Agendaen. 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere