05.08.2015  |  Strategi & ledelse

Dårligt arbejdsmiljø får ansatte til at sige op

Flere ansatte i Danmark har haft det så dårligt på deres arbejdsplads, at de har valgt at skifte job, viser en ny undersøgelse.

Trivslen på arbejdspladsen er vigtig, når det handler om at holde på sine medarbejdere. Mobning, dårlige chefer og en konstant frygt for at miste sit job, har nemlig medført, at et stort antal danskere har valgt at sige en stilling op. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for HK/Privat, skriver nordjyske.dk.

Læs også: Det skader karrieren at få børn

I alt er 1.200 af HK’s medlemmer blevet spurgt, og ud af de deltagende har 36 procent angivet, at de har sagt et job op på grund af dårlig arbejdskultur.

Og det antal er alarmerende, mener man hos HK/Privat.

”Når medarbejderne på den måde flygter fra firmaer på grund af kulturen, er det nok på tide, at den ansvarlige leder tænker sig godt om. For hvem gider være et sted med dårligt arbejdsmiljø?”, siger Marianne Vind, næstformand for HK/Privat.

Af undersøgelsen fremgår det, at små ting som et manglende "god morgen" kan ødelægge arbejdsglæden hos danske medarbejdere. Mens udsagn som ”Ledelsen accepterede mobning” og skældud foran kolleagerne, bruges som forklaringer på at kvitte jobbet. 

Læs også: Guide dig til et bedre arbejdsmiljø

Tidligere har en beregning fra hovedorganisationerne FTF og LO vist, at dårligt arbejdsmiljø årligt koster samfundet mellem 60 og 80 milliarder kroner i blandt andet sygedagpenge og tabt arbejdsfortjeneste.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere