03.05.2023  |  Klima, miljø og energi

Danfoss’ køber stort ind af solenergi i Nordamerika

En ny aftale markerer endnu en milepæl i retning af forpligtelse til at dekarbonisere driftsaktiviteter inden 2030.

Danfoss har indgået en aftale om at købe omkring 75 MW solenergi fra en solcellefarm i Texas, startende i 2025. Aftaleperioden løber 12 år, hvilket giver Danfoss mulighed for fuldt ud at erstatte sit årlige elforbrug i Nordamerika med grøn energi frem til 2037.

Den nye aftale vil give Danfoss grønne certifikater, hvilket betyder, at de forsyner det nordamerikanske elnet med den fulde mængde grøn elektricitet, der er nødvendig for at drive alle Danfoss’ 24 fabrikker og 36 andre lokationer i Nordamerika. Det vil reducere Danfoss' CO2-fodaftryk i Nordamerika med 75 procent.

Søren Revsbech Dam, Head of ESG and Decarbonization, Global Services Real Estate, hos Danfoss siger:

”Som en del af vores ESG-mål har Danfoss forpligtet sig til at opnå CO2-neutralitet på tværs af vores globale aktiviteter inden 2030. Denne aftale skal sikre grøn energi til vores aktiviteter i Nordamerika. Dette er ikke kun et vigtigt skridt i vores rejse mod at blive CO2-neutral, men det viser også, at vi er seriøse, når vi siger bæredygtighed er hjertet i vores forretning.”

Længere ned med egen teknologi
Det næste fokus for Danfoss’ dekarbonisering vil være at reducere og genbruge energi på tværs af sine lokaliteter i Nordamerika ved at anvende forskellige Danfoss-teknologier, såsom oliefrie kompressorer med variabel hastighed og andre varme- og køleløsninger, der understøtter genbvrug af overskudsvarme og energieffektivitet. Danfoss’ 250.000 kvm store hovedkvarterscampus i Nordborg er allerede CO2-neutral, bl.a. ved hjælp af denne type teknologier.

Som en del af Science Based Targets-initiativet (SBTi) er Danfoss forpligtet til at blive CO2-neutral i sine globale aktiviteter (scope 1 & 2) inden 2030 og reducere sine værdikædeemissioner (scope 3) med 15 % inden 2030. Danfoss rapporterede den 1. marts, at man havde reduceret sine scope 1 og scope 2 emissioner med 7% i 2022, mens koncernen voksede 15% organisk i 2022.

- EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere