03.04.2014  |  Kommunikation

Danmark blandt top 10 på Social Progress Index 2014

Indhold fra partner Hvad er dette?

For andet år i træk lanceres Social Progress Index, som giver et indblik i 132 landes økonomiske vækst og sociale fremgang. Danmark er ifølge indeksets måling med blandt verdens absolutte supermagter, når det kommer til social udvikling.

I løbet af de sidste 50 år har økonomisk udvikling løftet flere millioner mennesker ud af fattigdom verden over. Men alligevel bliver det stadig mere og mere klart, at økonomisk udvikling ikke alene kan garantere et lands generelle velfærd og sociale fremgang.
Af samme grund er introduktionen af Social Progress Index unik, da indekset groft sagt vurderer, i hvilken grad et land er i stand til at vende økonomisk succes til sociale forbedringer inden for kategorier såsom velfærd, sundhed, miljø og uddannelse.

Indekset, som blandt andet er blevet udviklet af professor Michael Porter fra Harvard Business School i et samarbejde med en række sociale organisationer og Deloitte Global, viser altså at økonomisk vækst ikke automatisk fører til social udvikling og fremgang for borgere.

”I 2013 fokuserede undersøgelsen kun på 50 udvalgte lande, men i år ser vi, at 132 lande bliver evalueret ud fra en række parametre som bl.a. velfærd, miljø, sundhed og uddannelse. Og den type måling er jo enormt interessant, fordi det netop giver os en mere holistisk forståelse af udviklingen i landet”, siger partner Anne Mette Christiansen fra Deloitte Sustainability.

Danmark på en 9. plads
Ifølge Social Progress Index er Danmark et af de bedste lande i verden til at sørge for sine borgeres sociale og miljømæssige behov. Det er første gang, at Danmark er med i sammenligningen og vi stryger ind på en 9. plads efter blandt andet Island, Sverige, Norge og Finland. I bunden af listen rangerer det afrikanske land Chad.

Social Progress Index kan ses som en del af en større bevægelse, som CSR-agendaen og i særlig grad begrebet ’shared value’ også er en del af. Shared Value begrebet advokerer for, ligesom Social Progress Index indikerer, at der er behov for at re-tænke de kapitalistiske modeller og ideen om ren økonomisk værdiskabelse ved i stedet for at fokusere på at optimere den kortsigtede finansielle performance, se på de bredere påvirkninger, som bl.a. virksomheder har på samfundet.

Se Michael Porters fremlæggelse af resultaterne fra Social Progress Index 2014
Live-stream tirsdag d. 8. april fra kl. 9:30 – 11.00: https://event.on24.com/eventRegistration/EventLobbyServlet?target=registration.jsp&eventid=773448&sessionid=1&key=CA8B469750216A3F6BD17CCF659D75A3&sourcepage=register

Læs mere: www.socialprogressimperative.org og følg med på Twitter: @socprogress

Tags: Deloitte

Mere fra Deloitte

Deloitte

www.deloitte.dk

Deloitte Sustainability har erfaring med en bred vifte af opgaver, inden for samfundsansvar, risikostyring og rapportering, på tværs af industrier og virksomheder af forskellige størrelser. Vi hjælper erhvervslivet til at foretage et strategisk skift mod en positiv indvirkning på samfundet, fordi det skaber konkurrencefordele og er økonomisk rentabelt. Vores rådgivning tager udgangs…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere