Danmark fastholder placering på grønt energiindeks

Danmark indtager fortsat 18. pladsen på EY’s indeks over de 40 mest attraktive lande i verden når det kommer til grøn energi. USA topper foran Kina.

Det er i høj grad investeringerne i vindmøller, der bidrager til Danmarks placering som nr. 18 på EYs indeks over attraktive, 'grønne' lande. Foto: Flickr/CGP Grey.

16.09.2015

CSR.dk

Konsulentvirksomheden EY (tidligere Ernest & Young) udgiver hvert kvartal sin liste over de 40 bedste lande i verden i forhold til deres investeringer i og udviklingsmuligheder inden for grøn energi og teknologi. På den seneste udgave af indekset, der blev offentliggjort for nylig, fastholder Danmark sin 18. plads, men USA og Kina har byttet plads i toppen, så amerikanerne nu er listens duks.

Læs også: Danmark får en femteplads i globalt bæredygtigheds-indeks

EY har udgivet indekset med det fulde navn ’Renewable Energy Country Attractiveness Index’ (RECAI) siden 2003 og baserer den på en række faktorer på både mikro- og makroniveau for at kunne sammenligne landenes egenskaber, attraktivitet og potentiale som investeringsmål og hvad angår udviklingsmuligheder.

Det drejer sig blandt andet om politisk stabilitet, energiforsyningen, det økonomiske klima, infrastruktur, investeringsomkostninger og udbygningsgrad af forskellige, grønne energiformer. På den baggrund for landene en placering i de otte forskellige vedvarende energikategorier, EY har defineret, og derudfra kan den samlede score og stilling beregnes.

Danmarks score på 51,8 rækker som nævnt til en 18. plads, og altså en fastholdelse af placeringen fra forrige indeks (juni 2015). Det er specielt på vindområdet, at Danmark ligger godt til med en 6. plads på offshore og en 13. plads på onshore, mens vi af indlysende årsager ligger i den tunge ende af feltet på geo- og hydrotermisk energi.

I toppen af listen ligger USA, der har overhalet Kina med 0,8 point i forhold til juni-listen. De to er et godt stykke foran Indien og Tyskland, der har byttet plads som nr. 3 og 4 med en margin på blot 0,2 point. Længere nede finder vi Storbritannien, der er gledet fra en 8. til en 11. plads, mens Chile omvendt har klemt sig ind i top 10. Australien er faldet tre pladser bagud til en placering som nr. 13 med baggrund i det, EY kalder en ”vindkrig”, hvor investeringer i netop vindkraft er blevet bremset op.

Læs også: Novo Nordisk højt placeret i internationalt bæredygtighedsindeks

På indekset er Skandinavien også repræsenteret ved Sverige (nr. 20), Norge (nr. 33) og Finland (nr. 37), mens Grækenland er faldet fem pladser sin juni og lukker ledet som nr. 40. Se hele listen her.

-AK

Dansk Standard

Sponseret

Global standard for bæredygtighed i event-, møde-, sports- og oplevelsesbranchen nu på dansk.

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

10.02.2025Denteks A/S

Sponseret

Danske hoteller skal være mere omkostningseffektive end nabolandene for at tjene på erhvervsturisme

22.01.2025CSR.dk

Forbrugerombudsmanden politianmelder flyselskabet KLM for vildledende udsagn om bæredygtighed

Schneider Electrics vidensportal overgår til mySchneider

08.01.2025Schneider Electric

Sponseret

20.12.2024CSR.dk

Millionbøde til endnu bilproducent for greenwashing

17.12.2024Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

05.12.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea bliver en del af ny rangliste over verdens mest bæredygtige virksomheder

04.12.2024CSR.dk

Ny genbrugskampagne skal bekæmpe elektronikaffald

25.11.2024DreistStorgaard Advokater A/S

Sponseret

Governance på agendaen i ESG

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

27.01.2025

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Folkekirkens Nødhjælp
Event
Invest in Women: En aften for forandring i verden ~ Folkekirkens Nødhjælp

Gå ikke glip af årets mest inspirerende aften! Deltag i velgørenhedsarrangementet Invest in Women i Moltkes Palæ. En spændende aften om kvinders økonomiske empowerment og ligestilling – med stærke keynote-speakers og netværk.

Dato

06.02.2025

Sted

Moltkes Palæ, Dronningens Tværgade 2, 1302 København K

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus i Energiledelse - ISO 50001

Med ISO 50001 bliver du klar til at efterleve det nye Energy Efficiency Directive, der i 2024 vil gøre det lovpligtigt for flere virksomheder end hidtil at implementere et certificeret energiledelsessystem eller genneføre et energisyn.

Dato

24.02.2025

Tid

08:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: LCA for ESG/CSRD reporting and the role of AI

In today’s rapidly evolving sustainability landscape, regulations place increasing demands of data transparency and sustainability reporting. Transparency in environmental impacts and sustainability strategies is no longer optional—it's essential.

Dato

25.02.2025

Tid

15:00

Sted

Online

CABI
Webinar
Kort og godt om de nye sygedagpengeregler

Pr. 1. januar 2025 er sygedagpengereglerne blevet opdateret. Det ændrer, hvordan og hvor ofte kommunen skal lave opfølgning, når dine medarbejdere er sygemeldte. På dette webinar får du en gennemgang af de nye regler, og hvilken betydning det får for dig som arbejdsgiver.

Dato

26.02.2025

Tid

08:30

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
Kursus i Svanemærket renovering

Du får en dybdegående gennemgang af Svanemærkets krav til renovering af byggeri. Kurset tager udgangspunkt i kriteriegeneration 2 for renovering, der bl.a. stiller krav til miljøundersøgelser og kortlægning af eksisterende byggeri, energi, klima, ressourceeffektivitet, cirkulær økonomi, indeklima, materialer og kemi.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Hindsgavl Slot, Middelfart