16.09.2015  |  Kommunikation

Danmark fastholder placering på grønt energiindeks

Danmark indtager fortsat 18. pladsen på EY’s indeks over de 40 mest attraktive lande i verden når det kommer til grøn energi. USA topper foran Kina.

Konsulentvirksomheden EY (tidligere Ernest & Young) udgiver hvert kvartal sin liste over de 40 bedste lande i verden i forhold til deres investeringer i og udviklingsmuligheder inden for grøn energi og teknologi. På den seneste udgave af indekset, der blev offentliggjort for nylig, fastholder Danmark sin 18. plads, men USA og Kina har byttet plads i toppen, så amerikanerne nu er listens duks.

Læs også: Danmark får en femteplads i globalt bæredygtigheds-indeks

EY har udgivet indekset med det fulde navn ’Renewable Energy Country Attractiveness Index’ (RECAI) siden 2003 og baserer den på en række faktorer på både mikro- og makroniveau for at kunne sammenligne landenes egenskaber, attraktivitet og potentiale som investeringsmål og hvad angår udviklingsmuligheder.

Det drejer sig blandt andet om politisk stabilitet, energiforsyningen, det økonomiske klima, infrastruktur, investeringsomkostninger og udbygningsgrad af forskellige, grønne energiformer. På den baggrund for landene en placering i de otte forskellige vedvarende energikategorier, EY har defineret, og derudfra kan den samlede score og stilling beregnes.

Danmarks score på 51,8 rækker som nævnt til en 18. plads, og altså en fastholdelse af placeringen fra forrige indeks (juni 2015). Det er specielt på vindområdet, at Danmark ligger godt til med en 6. plads på offshore og en 13. plads på onshore, mens vi af indlysende årsager ligger i den tunge ende af feltet på geo- og hydrotermisk energi.

I toppen af listen ligger USA, der har overhalet Kina med 0,8 point i forhold til juni-listen. De to er et godt stykke foran Indien og Tyskland, der har byttet plads som nr. 3 og 4 med en margin på blot 0,2 point. Længere nede finder vi Storbritannien, der er gledet fra en 8. til en 11. plads, mens Chile omvendt har klemt sig ind i top 10. Australien er faldet tre pladser bagud til en placering som nr. 13 med baggrund i det, EY kalder en ”vindkrig”, hvor investeringer i netop vindkraft er blevet bremset op.

Læs også: Novo Nordisk højt placeret i internationalt bæredygtighedsindeks

På indekset er Skandinavien også repræsenteret ved Sverige (nr. 20), Norge (nr. 33) og Finland (nr. 37), mens Grækenland er faldet fem pladser sin juni og lukker ledet som nr. 40. Se hele listen her.

-AK

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Journalist, CSR.dk

Uddannelse: cand.comm, Roskilde Universitet 2010, speciale om CSR. Tidligere job: kommunikationsmedarbejder, Erhvervsstyrelsen, kommunikationskonsulent, Københavns Kommune, forskningsmedarbejder og kommunikationsrådgiver inkl. CSR-konsulent, Samfundscentret. Fokusområder: Adskillige aspekter omkring bæredygtighed i forhold til klima, transport, supply chain, produkti…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere