14.11.2022  |  Menneskerettigheder

Danmark giver 12.879.659 kroner til piger og kvinder på flugt

Indhold fra partner Hvad er dette?

Tusindvis af indsamlere gik i dag fra dør til dør for at samle ind til DRC Dansk Flygtningehjælps landsindsamling, der i år har fokus på at sikre rettigheder, beskyttelse og bedre livsvilkår for piger og kvinder på flugt.

12.879.659 kroner blev det til, da tusindvis af indsamlere ringede og bankede på døre landet over for at bede om et bidrag til DRC Dansk Flygtningehjælps arbejde for piger og kvinder på flugt i verdens brændpunkter.

Det er første gang, at DRC Dansk Flygtningehjælp har valgt et særligt fokus på piger og kvinder til den årlige landsindsamling, og Generalsekretær, Charlotte Slente, er både rørt og taknemmelig over dagens resultat.

“Den store opbakning, vi har oplevet både op til landsindsamlingen og i dag, er meget opløftende. At se så mange mennesker på tværs af alder, livssituation og geografi samles om så vigtig en sag; at hjælpe kvinder og piger, som har måttet forlade deres hjem på grund af krig, konflikt eller forfølgelse, er helt overvældende,” siger hun og uddyber: 

“Når krig og konflikt tvinger mennesker på flugt, er kvinder og piger særligt sårbare, og under mine besøg til lande som Yemen, Afghanistan og Burkina Faso har jeg mødt kvinder, som har fortalt om gruopvækkende overgreb og krænkelser af deres rettigheder under deres flugt fra krig og konflikt. Det er kvinder som dem, vi nu kan hjælpe.”

Ifølge en rapport af DRC Dansk Flygtningehjælps Mixed Migration Centre oplever knap halvdelen af alle kvinder på flugt overgreb, for eksempel voldtægt, bestikkelse eller kidnapning. Der er derfor god grund til at pengene fra årets landsindsamling vil gå til at hjælpe netop piger og kvinder, som er tvunget til at forlade alt det, de kender for at sikre deres egen og deres families overlevelse.

”Pengene fra landsindsamlingen er altid utrolig vigtige for vores arbejde, fordi de gør det muligt for os at handle akut, når konflikter og kriser opstår ude i verden. Med de bidrag, vi har fået, kan vi sikre akut nødhjælp, styrkelse af rettigheder og bedre beskyttelse for langt flere piger og kvinder på flugt. Derfor vil jeg gerne takke hver eneste frivillig, der har været på gaden i dag, samt dem, der har lavet deres egne digitale indsamlinger, og ikke mindst alle, der har givet et bidrag,” siger Charlotte Slente.

Mere fra DRC Dansk Flygtningehjælp

DRC Dansk Flygtningehjælp

https://drc.ngo

DRC Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største internationale humanitære organisation. Vi arbejder på baggrund af humanitære principper og menneskerettigheder med alle aspekter af flygtningesagen, med det overordnede mål; at beskytte mennesker på flugt og at skabe varige løsninger.Organisationen har hovedsæde i København, men størstedelen af vores arbejde foregår i de lande og regioner, hvor konfli…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere