28.01.2022  |  Menneskerettigheder

Danmark opfattes som et af verdens mindst korrupte lande

For fjerde år i træk anses Danmark for at være et af de mindst korrupte lande i verden. Men det findes nu også i Danmark, understreger ekspert.

En undersøgelse foretaget af den globale antikorruptionsorganisation Transparency International har kortlagt korruptionsniveauet i 180 lande. For fjerde år i træk ligger Danmark som dét land, der anses for værende mindst korrupt – i år deles førstepladsen dog med New Zealand og Finland.

Opgørelsen er baseret på undersøgelser af udenlandske eksperter, erhvervsledere og forskeres opfattelse af, hvor korrupt et lands offentlige sektor er.

Læs også: En femtedel af kvinderne i ingeniør-branchen har oplevet seksuelt krænkende adfærd indenfor det seneste år

Jesper Olsen, formand for Transparency International i Danmark, sætter pris på resultaterne:

”Det er også godt for Danmarks renommé som et sted for udenlandske virksomheder at gøre forretning, fordi man ikke skal bestikke sig til skattepapirer og tilladelser”, siger han.

Transparency International arbejder aktivt på at øge forebyggelse. Ifølge Jesper Olsen findes der også korruption i Danmark. Han peger på, at alle former for magtmisbrug går ind under korruption – herunder også seksuel chikane.

Han understreger, at det stærkeste værktøj til at bekæmpe korruption er åbenhed.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere