22.04.2021  |  Samfund

Danmark skal handle langt mere strategisk i forhold til grøn eksport

Den danske pensionssektor vil investere 350 milliarder kroner i grønne teknologier inden 2030. De skal investeres rigtigt, så det gavner dansk eksport og skaber danske arbejdspladser.

Når Joe Biden udruller sit virtuelle klimatopmøde, Leaders Summit on Climate, i dag og i morgen, er det med Mette Frederiksen som deltager. Hun er inviteret til at tale om den grønne omstilling i Danmark, der er båret af det ambitiøse mål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030.

Det skriver Finans. 

Samtidig er det en unik mulighed for at positionere Danmark som førende inden for grøn teknologi og innovation med danske virksomheders løsninger. Sådan siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Ifølge brancheorganisationen Forsikring & Pension (F&P) skal der banes vej for nye grønne eksportmuligheder – og det skal gøres langt mere strategisk end det er tilfældet i dag. Den danske pensionssektor har lovet at investere 350 milliarder kroner i grønne teknologier inden 2030, og på den måde kan de danske pensionspenge være med til at understøtte dansk eksport og skabe danske arbejdspladser.

Læs også: Kun tre ud af de 17 danske pensionsselskaber har sat kortsigtede klimamål

”Problemet er bare, at den form for samspil sker alt for tilfældigt, lyder det fra administrerende direktør i Forsikring & Pension, Kent Damsgaard. Han mener, at Danmark lige nu står med så stærke klimakort på hånden, at man ikke må lade tilfældigheder afgøre, om vi spiller dem rigtigt.

F&P foreslår, at der etableres en taskforce, der skal sikre, at investorer, teknologiproducenter og offentlige eksportorganisationer får samlet kræfterne.

Desuden mener de, at der skal udvikles nye værktøjer under Eksportkreditfonden (EKF), som skal hjælpe med at tage f.eks. Power-to-X teknologi til samme højder som vindmølleindustrien.

Peter Thagesen, underdirektør i erhvervsorganisationen DI ser ligeldes et stort potentiale i, at man udnytter de danske pensionsselskabers ressourcer til at få flere danske klimaløsninger ud i verden – dog ikke igennem en taskforce.

”Vi får ikke meget ud af at nedsætte en taskforce til at identificere nogle handelsbarrierer og så tage fat i amerikanerne i håb om at få dem fjernet. Man skal huske på de amerikanske spilleregler om, at grøn omstilling også skal bidrage til amerikansk vækst og jobskabelse. Hvis ikke vi husker det, får vi simpelthen ikke succes på det amerikanske marked”, siger han.

Det virtuelle klimatopmøde vil blive livestreamet via hjemmesiden www.state.gov/leaders-summit-on-climate/

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere