13.11.2020  |  Klima, miljø og energi

Danmarks Erhvervsfremme- bestyrelse støtter lokale erhvervsinitiativer med 53 millioner kroner

Hvad har en energi-ø på Bornholm til fælles med filmbyen i Aarhus, og hvilke ligheder er der mellem lystfiskeri i Limfjorden og byggeriet ved Femern Bælt på Sjælland? Alle udgør unikke erhvervspotentialer for dansk erhvervsliv, og derfor modtager 11 lokale initiativer nu i alt 53 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Ti af initiativerne kommer fra de to ansøgningsrunder med fokus på lokale erhvervspotentialer, som bestyrelsen lancerede i juni. Formålet er at styrke lokalområders erhvervsliv med udgangspunkt i stedbundne udfordringer og potentialer.

Projektet ”Gennemgribende forandringer på Sjælland og øerne” får 30 mio. kr. fra EU’s Regionalfond og 5 mio. kr. fra de decentrale erhvervsfremmemidler. Målet er at styrke omstillingspotentialet hos virksomheder ramt af COVID-19, øge antallet af vækstvirksomheder og skabe gennemgribende forandringer i erhvervslivet på Sjælland og øerne. Bag projektet står et bredt partnerskab af sjællandske uddannelsesinstitutioner og erhvervsråd med aktører fra bl.a. Knowledge Hub Zealand, Kalundborg Symbiose og Femern Belt Development.

De øvrige ni projekter spreder sig over hele landet. På Bornholm får projektet ”Klar til Energi-ø” støtte til at undersøge den betydning, en kommende havvindmøllepark kan få for erhvervsliv og beskæftigelse på øen. På Fyn får to projekter midler til at øge skaleringspotentialet hos robotvirksomheder og til at styrke Fyns position inden for produktion af medicinsk cannabis. I Aarhus modtager Filmbyen midler til at udnytte den nyeste teknologi inden for Extended Reality, og ved Limfjorden vil et projekt fremover kunne styrke bæredygtigt fiskeri ved at tiltrække turister uden for sommersæsonen.

Udover de ti projekter fra de to ansøgningsrunder har bestyrelsen valgt at støtte og styrke det lokale arbejde hos Femern Belt Development med to millioner kroner.

Læs også: Danskerne bør placere deres pensionsinvesteringer grønnere, mener professor

Borgmester i Sorø Kommune og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Gert Jørgensen glæder sig over, at de sjællandske aktører har skabt et stærkt projekt for regionen:

”Med dette projekt ser vi i den grad vilje til at løfte udviklingen for det lokale erhvervsliv. Sjælland har unikke potentialer og udfordringer – og jeg er stolt over at se, at så stærkt et partnerskab går sammen om projektet. Projektet har både fokus på bygge- og anlægsindustrien til Femern-korridoren, bioproduktion og fødevarer samt generel skalering af vores virksomheder. Det er på alle måder en helhedsorienteret og lokal forankret indsats.”

Erhvervsminister Simon Kollerup er begejstret for bestyrelsens støtte til de lokale projekter over hele landet:

”Vores landdistrikter og øer er fyldt med virksomheder og ildsjæle med gode innovative ideer. Det er godt, at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter projekter på tværs af landet, som har potentiale til at skabe vækst og arbejdspladser. Virksomhederne kender deres nærområde bedst. Med deres lokalkendskab og vores støtte kan vi i fællesskab udvikle det lokale erhvervsliv, så vi skaber en bedre balance mellem land og by.”

Fakta om indsatserne
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse lancerede i juni de to indsatser Lokale Erhvervspotentialer og Lokale Erhvervspotentialer: Stærkere SMV’er på Sjælland og øerne.
Bestyrelsen har på sit møde den 5. november besluttet at støtte 11 lokale initiativer.

Projekterne modtager hver mellem 750.000 kr. og 35 mio. kr.

I alt modtager projekterne 53 mio. kr., hvoraf 30 mio. kr. kommer fra EU’s Regionalfond, mens 23 mio. kr. er fra de decentrale erhvervsfremmemidler, der er afsat via finansloven.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere