Danmarks Erhvervsfremme- bestyrelse støtter lokale erhvervsinitiativer med 53 millioner kroner

Hvad har en energi-ø på Bornholm til fælles med filmbyen i Aarhus, og hvilke ligheder er der mellem lystfiskeri i Limfjorden og byggeriet ved Femern Bælt på Sjælland? Alle udgør unikke erhvervspotentialer for dansk erhvervsliv, og derfor modtager 11 lokale initiativer nu i alt 53 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

13.11.2020

CSR.dk

Ti af initiativerne kommer fra de to ansøgningsrunder med fokus på lokale erhvervspotentialer, som bestyrelsen lancerede i juni. Formålet er at styrke lokalområders erhvervsliv med udgangspunkt i stedbundne udfordringer og potentialer.

Projektet ”Gennemgribende forandringer på Sjælland og øerne” får 30 mio. kr. fra EU’s Regionalfond og 5 mio. kr. fra de decentrale erhvervsfremmemidler. Målet er at styrke omstillingspotentialet hos virksomheder ramt af COVID-19, øge antallet af vækstvirksomheder og skabe gennemgribende forandringer i erhvervslivet på Sjælland og øerne. Bag projektet står et bredt partnerskab af sjællandske uddannelsesinstitutioner og erhvervsråd med aktører fra bl.a. Knowledge Hub Zealand, Kalundborg Symbiose og Femern Belt Development.

De øvrige ni projekter spreder sig over hele landet. På Bornholm får projektet ”Klar til Energi-ø” støtte til at undersøge den betydning, en kommende havvindmøllepark kan få for erhvervsliv og beskæftigelse på øen. På Fyn får to projekter midler til at øge skaleringspotentialet hos robotvirksomheder og til at styrke Fyns position inden for produktion af medicinsk cannabis. I Aarhus modtager Filmbyen midler til at udnytte den nyeste teknologi inden for Extended Reality, og ved Limfjorden vil et projekt fremover kunne styrke bæredygtigt fiskeri ved at tiltrække turister uden for sommersæsonen.

Udover de ti projekter fra de to ansøgningsrunder har bestyrelsen valgt at støtte og styrke det lokale arbejde hos Femern Belt Development med to millioner kroner.

Læs også: Danskerne bør placere deres pensionsinvesteringer grønnere, mener professor

Borgmester i Sorø Kommune og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Gert Jørgensen glæder sig over, at de sjællandske aktører har skabt et stærkt projekt for regionen:

”Med dette projekt ser vi i den grad vilje til at løfte udviklingen for det lokale erhvervsliv. Sjælland har unikke potentialer og udfordringer – og jeg er stolt over at se, at så stærkt et partnerskab går sammen om projektet. Projektet har både fokus på bygge- og anlægsindustrien til Femern-korridoren, bioproduktion og fødevarer samt generel skalering af vores virksomheder. Det er på alle måder en helhedsorienteret og lokal forankret indsats.”

Erhvervsminister Simon Kollerup er begejstret for bestyrelsens støtte til de lokale projekter over hele landet:

”Vores landdistrikter og øer er fyldt med virksomheder og ildsjæle med gode innovative ideer. Det er godt, at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter projekter på tværs af landet, som har potentiale til at skabe vækst og arbejdspladser. Virksomhederne kender deres nærområde bedst. Med deres lokalkendskab og vores støtte kan vi i fællesskab udvikle det lokale erhvervsliv, så vi skaber en bedre balance mellem land og by.”

Fakta om indsatserne
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse lancerede i juni de to indsatser Lokale Erhvervspotentialer og Lokale Erhvervspotentialer: Stærkere SMV’er på Sjælland og øerne.
Bestyrelsen har på sit møde den 5. november besluttet at støtte 11 lokale initiativer.

Projekterne modtager hver mellem 750.000 kr. og 35 mio. kr.

I alt modtager projekterne 53 mio. kr., hvoraf 30 mio. kr. kommer fra EU’s Regionalfond, mens 23 mio. kr. er fra de decentrale erhvervsfremmemidler, der er afsat via finansloven.

- MTN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Forår 2025 København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

25.03.2025

Tid

09:00

Sted

København

Dansk Industri
Kursus
Kommunikér troværdigt om bæredygtighed

Er du klar til at styrke din kommunikation om bæredygtighed? Undgå både greenwashing og greenhushing, og bliv skarp på, hvordan du kan kommunikere om virksomhedens grønne indsatser på en troværdig, effektiv og lovlig måde.

Dato

01.04.2025

Sted

Aarhus & København

Aalborg Kongres & Kultur Center
Konference
Work Life - et fælles sprog for trivsel og tryghed

Work Life er en årlig tilbagevendende konference med fokus på arbejdsmiljø. Temaet for 2025 er ‘Et fælles sprog for trivsel og tryghed” – og temaet er ikke valgt uden grund, for tallene taler deres tydelige sprog.

Dato

02.04.2025

Tid

08:30

Sted

Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Plads 4 9000 Aalborg

Bureau Veritas
Kursus
Risk Management

Uanset din virksomheds type eller størrelse, vil du møde interne eller eksterne risici, som skal vurderes og håndteres således, at de ikke får uforudsete konsekvenser for din virksomhed - og derfor er risk management en forankret del af ISO-standarderne.

Dato

02.04.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus