15.05.2013  |  Klima, miljø og energi

Danmarks Naturfredningsforening kritiserer udsættelse af vandplaner

Det er for dårligt, at indsatser, der skal forbedre det danske vandmiljø, kan udsættes. Det mener Danmarks Naturfredningsforening, som forholder sig stærkt kritisk til en nylig udsættelse af vandplaner.

Fakta om vandplanerne

Vandplanerne er samlet en plan for at forbedre det danske vandmiljø.

De skal sikre renere vand i Danmarks søer, fjorde og åer i overensstemmelse med EU's vandrammedirektiv.
 

Danmarks Naturfredningsforening er langt fra tilfredse med Miljøministeriets nylige udskydelse af planer, der skal sikre det danske vand mod forurening. Vandplanerne er netop blevet sendt ud i en ny høringsrunde på seks måneder, hvilket medfører, at planerne først kommer i arbejde i slutningen af 2014.

Læs også: Regeringen lancerer vækstplan for vand, bio og miljø

Udsættelsen skyldes, at vandplanerne blev erklæret ugyldige i december sidste år på grund af en for kort høringsfrist på dele af planerne. Det får Danmarks Naturfredningsforening til at råbe vagt i gevær, da den nye høringsfrist betyder, at arbejdet med vandplanerne samlet set bliver forsinket i næsten fem år.

”Indsatserne i vandplanerne er i forvejen voldsomt udvandede. Samtidig er planerne gang på gang blevet udskudt eller forhalet. Det er krænkende, at man ved at forhale processen kan undlade at gøre de helt nødvendige indsatser, som vi jo også har forpligtet os på”, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Foreningen bakkes op af EU, der har påpeget Danmarks manglende indsats på vandmiljøområdet i en statusrapport.

-KK

Mere fra

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere