29.06.2021  |  Klima, miljø og energi

Dansk fond donerer kvart million til stort skovprojekt i Bolivia

Trævirksomheden Keflicos ejer - Direktør Erik Kauffeldts Fond - donerer en kvart million kroner til et stort skovrestaureringsprojekt i Bolivia.

Direktør Erik Kauffeldts Fond, der ejer trævirksomheden Keflico, donerer 250.000 kr. til stort skovprojekt i Bolivia. Projektet har til formål at genoprette brandhærgede skovområder på 6.000 hektar i nogle af verdens mest udsatte skove.

Området Santa Cruz, der ligger i Bolivias østlige del har i løbet af de seneste 20 år mistet enorme skovarealer som resultat af blandt andet en hastigt voksende landbrugsindustri indenfor f.eks. kød- og sojaproduktion.

Området er gradvist blevet mindre sammenhængende, og i takt med, at skoven forsvinder, mister den også sin modstandsdygtighed over for klimaforandringerne. I de seneste par år har området således oplevet rekordmange og voldsomme skovbrande, hvor hele 150.000 hektar skov er blevet ødelagt. Det har resulteret i, at det oprindelige folk bliver presset på deres levebrød.

De 250 millioner skal bruges på genoprettelse af skovområder, der omgiver to af de hårdest ramte landsbyer i området. Projektet drives af fonden, miljøorganisationen Verdens Skove i samarbejde med en lokal samarbejdspartner. Skovrestaureringsprojektet omfatter både plantning af værdifulde lokale tømmerarter, fjernelse af konkurrerende opvækst og lianer samt forebyggelse og bekæmpelse af skovbrande. Projektet strækker sig til 2023 med årlig afrapportering, og ved afslutningen er målet at have restaureret 6.000 hektar skov.

Læs også: DLG har netop udgivet deres første bæredygtighedsstrategi

Vil gerne inspirere
”Det er ikke hver dag, at vi sammen med en miljøorganisation som Verdens Skove har muligheden for at støtte et projekt som det i Bolivia. Vi er derfor meget glade for at kunne bidrage til et så meningsfuldt projekt til gavn for både natur, klima og ikke mindst lokalbefolkningen”, lyder det fra bestyrelsesformand i Direktør Erik Kauffeldts Fond, Kim Munk-Petersen.

Også hos Keflico er man glad for at kunne bakke op om et projekt, der sikrer en bæredygtig udvikling i udsatte skovområder:

”Vi er glade og stolte over, at den fond, vi er ejet af, vælger at støtte et så spændende, og ikke mindst vigtigt skovprojekt, som det i Bolivia. Med projektet understøtter fonden den bæredygtige udvikling, som vi også selv arbejder på at fremme i nogle af verdens mest udsatte skovområder, siger kommerciel direktør i Keflico, Camilla Hyldgaard Thomsen, og tilføjer:

"Vi håber på, at projektet kan være inspirationskilde til at fremme den bæredygtig udvikling i de udsatte skovområder rundt omkring i verden. Det er ikke alene vigtigt for befolkningen, naturen og klimaet i lokalområderne, men også for, at vi i fremtiden kan bygge og udvikle bæredygtigt herhjemme”.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere