11.10.2017  |  Klima, miljø og energi

Dansk iværksætter nomineret til EITs Venture Award i Budapest

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den danske virksomhed SiOx er nomineret til det Europæiske Institut for Innovation og Teknologis (EIT) pris for lovende startups. Finalen finder sted i Budapest 16-17 Oktober.

EIT – EUs institut for innovation og teknologi – afholder hvert år innovationsforumet INNOVEIT som kombinerer EIT Awards og EITs stakeholder forum. Gennem et ønske om at inspirere fremtidige iværksættere, samt fremhæve Europas kapaciteter og potentiale indenfor iværksætteri, præmieres virksomheder indenfor EIT-fællesskabet, der har udmærket sig i løbet af det sidste år.

Øget kvindeandel 

I 2017 er der 21 nominerede for EIT Awards, hvoraf 38% er kvinder. Fungerende direktør for EIT Martin Kern siger ”Kvinder er Europas største uudnyttede innovationsressource og vi er glade over at se en markant øgning af nominerede kvinder i år. Dette er reel anerkendelse af de mange kvinder der er del af EIT-fællesskabet og vores indsatser for at fremme kvindelige iværksættere – det er ved at ske nu!”

EIT Awards omfatter tre forskellige priser: EIT Change Award, der uddeles til en studerende fra et EIT label-program, EIT Innovators Award, der går til et fremgangsrigt innovationsteam, og EIT Venture Award, der går til en udvalgt succesrigt og banebrydende startup.

Dansk kvinde og iværksætter nomineret 

Blandt de 10 nominerede til EIT Venture Award finder vi danske Annemette Hindhede Jensen, der står bag virksomheden SiOx. SiOx har udviklet teknologien NANOmel® - et mikrotyndt silicabelæg til metal og andre varmeførende materialer der beskytter mod korrosion, afskalning og begroning, samt gør det let at holde rent. Dette sparer CO2-udslip forårsaget af rengøring og udskiftning af overflader.

SiOx kom med i Climate-KICs cleantech-accelerator i 2015. Dette er hvad Hindhede Jensen havde at sige om det i et interview med Trendsonline: ”Samarbejdet med Climate-KIC har været uvurderligt for os. Vi er uddannede ingeniører og må bruge alle vores talenter i en lille virksomhed som vores. Vi jonglerer med alt fra forskning og produktudvikling til forhandlinger og økonomistyring. Alt på samme tid. Derfor er det drønmotiverende at møde andre, som også brænder for at gøre en indsats på kloden."

Sejr i Venture Competition og åbning af EIT House 

SiOx vandt sidste års Venture Competition, der blev afholdt i forbindelse med Climate Innovation Summit - Europas ledende samlingsarena for klimainnovatører og ledere. I år afholdes Climate Innovation Summit i Milano 30. oktober. 

I forbindelse, med EIT nomineringen, deltog Hindhede Jensen i åbningen af det nye EIT House i Bruxelles den 26. september. Her blev SiOx’ teknologi vist frem til Europa-Kommissionen og andre gæster, og demonstrerede herved den vigtige rolle, som EIT spiller ved at støtte op om iværksættere, så de kan bringe banebrydende idéer til markedet.   

EIT Awards finder sted i Budapest 16-17 oktober 2017. Se det fulde program her

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere