09.09.2015  |  Klima, miljø og energi

Dansk madspilds-reduktion vækker opsigt i USA

Danmarks madspild er blevet reduceret med 25 procent over de seneste fem år. Og det vækker opsigt i USA, hvor blandt andet Huffington Post fremhæver de danske madspilds-initiativer.

I løbet af de seneste fem år er mængden af madspild reduceret med 25 procent i Danmark, hvilket er den højeste reduktion i Europa. Det har fået de amerikanske medier NPR (National Public Radio) og Huffington Post til fokusere på, hvordan danskerne har formået at opnå den store reduktion.

Læs også: Roskilde Festival går til kamp mod madspild

Medierne stiller sågar spørgsmålet, om Danmark har fundet løsningen til at løse madspild på globalt plan, skriver dr.dk.

Huffington Post fremhæver særligt det danske initiativ med at sætte prisen ned på varer, der snart udløber.

I artiklen fra Huffington Post fremgår det, at danskerne i gennemsnit spilder 47 kilo mad om året, noget mindre end den gennemsnitlige amerikaner, der årligt kasserer 124 kilo fødevarer. I USA spildes op mod 30-40 procent af den producerede mad.

Læs også: Ny emballage skal mindske madspild

Selvom dansk madspild er reduceret betydeligt, kasserer forbrugere, supermarkeder, institutioner osv. dog stadig 700.000 ton mad årligt.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere