Medlemsprofiler Se alle
Madspild
Klima, miljø og energi

En cirkulær madkultur skal revolutionere fødevarebranchen og dens vaner
Arbejder du inden for fødevarebranchen? Så skal du tænke cirkulært. Hele madkæden skal designes, så restaffald kan udnyttes på kreativ vis. Få blandt andet et eksempel på, hvordan vegetabilsk restaffald kan blive til animalsk protein med høj ernæring.
Indhold fra partner
Samfund

Danskerne skal lære at spise mindre portioner – igen
I løbet af de sidste 30-40 år er størrelsen på pakker og portioner af mad- og drikkevarer steget markant. Det vil nyt initiativ nu lave om på.
Klima, miljø og energi

Bioplast kan være en hjælp mod madspild
De danske husstande spilder hvert år tæt på 250.000 tons fødevarer. I kampen mod madspild er bioplast et hidtil overset redskab.
Indhold fra partner
Kommunikation

Adfærd: Vil Coronakrisen blive en milepæl for bæredygtig forbrugeradfærd?
Coronakrisen har tydeliggjort konsekvenserne af vores handlinger for klimaet og giver stof til eftertanke i forhold til normer og rutiner. Men hvad betyder det for vores adfærd, når krisen klinger af? Kan vi fx forvente at se en mere bæredygtig forbrugeradfærd eller er vi vanedyr, der snart vender tilbage til de gamle rutiner?
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

COVID-19 har givet kantinen et løft og gjort den mere bæredygtig
Der er ingen tvivl om, at Corona har budt på utallige udfordringer, men pandemien har faktisk også været med til at udvikle flere ting i en positiv – og ikke mindst bæredygtig – retning ude i vores kantiner.
Indhold fra partner
Samfund

Michelinkokken Rasmus Munks JunkFood og Irma sikrer sammen et dagligt varmt måltid mad til hjemløse
Irma har indgået en aftale med organisationen JunkFood, der skal give hjemløse i København et dagligt måltid mad af god kvalitet.
Klima, miljø og energi

Den første nationale madspildsdag med nye mål og kreativitet
Carlsberg i Danmark fejrer den første officielle danske madspildsdag ved at indgå en forpligtende aftale om at være en del af ”Danmark mod Madspild”, mens Lidl Danmark og Too Good To Go afholder "DM i overskudsretter".
Klima, miljø og energi

Coop og Stop Spild Lokalt indgår landsaftale om madspild
En aftale mellem Coop og græsrodsorganisationen Stop Spild Lokalt skal sikre, at madspildet fra Coops butikker skal reduceres endnu mere. Butikkerne skal på fast basis og særligt ved højtider donere overskudsmad til antimadspildsorganisationen.