Madspild

Klima, miljø og energi

Danskerne vil gerne undgå madspild

De danske husholdninger smider stadig alt for meget mad ud. Dog viser ny analyse fra HelloFresh, at danskerne viser stigende interesse i at undgå de fyldte affaldsposer.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Reduktion af madspild og ny emballagestrategi går hånd i hånd i Aldi

Dagligvarekæden Aldi har stort fokus på at reducere madspild og arbejder intensivt med kædens emballagestrategi. På fire måneder blev 118 tons gode frugter og grønsager reddet og solgt via ’To good to go’. Kortlægning af samtlige emballager på egne varer ligger til grund for nye mål for virgint og genanvendt plastik.

Indhold fra partner

Supply chain

Dansk madspild sættes under ekstra lup

Det er i fødevareindustrien, at den største mængde mad går til spilde i Danmark. Det viser en ny rapport fra Miljøstyrelsen. Det er første gang, at en undersøgelse viser hvilke brancher, der genererer mest madspild. Det kan være et redskab til at styrke indsatsen mod madspild i endnu højere grad.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

En cirkulær madkultur skal revolutionere fødevarebranchen og dens vaner

Arbejder du inden for fødevarebranchen? Så skal du tænke cirkulært. Hele madkæden skal designes, så restaffald kan udnyttes på kreativ vis. Få blandt andet et eksempel på, hvordan vegetabilsk restaffald kan blive til animalsk protein med høj ernæring.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Case: Imperfect Fruits and Veggies are the New Black

15 tons of organic ugly-by-nature and surplus fruits and vegetables are saved every week through Eat Grim’s platform for ugly and surplus fruits and vegetables. By delivering produce, that would otherwise be wasted in today’s food value chain, directly from organic European farmers to consumers, the Danish scale-up Eat Grim fights food waste and saves crooked shapes, discoloured and different sized fruits and vegetables.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Ha' en holdning til madspild - det har vi

I forbindelse med lanceringen af vores video om madspild, fortæller Anders Aagaard fra Madklubben og Ronny Saul fra Jespers Torvekøkken i et interview til Børsen Bæredygtig, hvor stort et problem madspild er i restaurations- og cateringbranchen, og hvordan de arbejder med at reducere det i deres virksomheder.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Danmark går forrest i kampen mod madspild

På opfordring fra Danmark skal der nu udarbejdes internationale standarder for at reducere madspild.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

COVID-19 har givet kantinen et løft og gjort den mere bæredygtig

Der er ingen tvivl om, at Corona har budt på utallige udfordringer, men pandemien har faktisk også været med til at udvikle flere ting i en positiv – og ikke mindst bæredygtig – retning ude i vores kantiner.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere