Madspild

Klima, miljø og energi

Bioplast kan være en hjælp mod madspild

De danske husstande spilder hvert år tæt på 250.000 tons fødevarer. I kampen mod madspild er bioplast et hidtil overset redskab.

Indhold fra partner

Kommunikation

Adfærd: Vil Coronakrisen blive en milepæl for bæredygtig forbrugeradfærd?

Coronakrisen har tydeliggjort konsekvenserne af vores handlinger for klimaet og giver stof til eftertanke i forhold til normer og rutiner. Men hvad betyder det for vores adfærd, når krisen klinger af? Kan vi fx forvente at se en mere bæredygtig forbrugeradfærd eller er vi vanedyr, der snart vender tilbage til de gamle rutiner?

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Project Drawdown: 76 grønne tiltag for planetens overlevelse

Vi kender allerede til de løsninger, der skal tages i brug, hvis planeten skal reddes. En ny rapport fra det anerkendte Project Drawdown viser, hvilke tiltag, der skal implementeres samtidig.

Klima, miljø og energi

Vink farvel til vinteren og byd solen velkommen med Cool Cucumber og Zesty Lemon, der også reducerer madspild

​The Body Shop lancerer to nye Special Editon kropsplejeserier, som hjælper med at opfriske og nedkøle på varme sommerdage. Cool Cucumber og Zesty Lemon kommer at findes i butik og online fra d.28. april og sommeren ud.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Den første nationale madspildsdag med nye mål og kreativitet

Carlsberg i Danmark fejrer den første officielle danske madspildsdag ved at indgå en forpligtende aftale om at være en del af ”Danmark mod Madspild”, mens Lidl Danmark og Too Good To Go afholder "DM i overskudsretter".

Klima, miljø og energi

Coop og Stop Spild Lokalt indgår landsaftale om madspild

En aftale mellem Coop og græsrodsorganisationen Stop Spild Lokalt skal sikre, at madspildet fra Coops butikker skal reduceres endnu mere. Butikkerne skal på fast basis og særligt ved højtider donere overskudsmad til antimadspildsorganisationen.

Supply chain

Stadionmad får nyt liv under corona-krisen

Hvad gør man af 1.000 poser baconchips, 100 is fra Frisko, 45 kasser bacon, 10 kasser frankfurter og 3.000 CULT Shakers, der nærmer sig sidste salgsdato?

Indhold fra partner

Samfund

Ny investering skal reducere massivt tab af fødevarer i Indien

I Indien er manglende lagerfaciliteter årsag til et betydeligt kornspild ved hver høst. Det medvirker til underernæring til trods for, at landet har en tilstrækkelig kornproduktion til at brødføde hele befolkningen. Derfor investerer IFU - via Danish SDG Investment Fund - 95 mio. kr. i Leap India Food & Logistics, som vil opføre 700.000 tons lagerkapacitet til korn. Investeringen kombinerer et attraktivt økonomisk afkast med bæredygtig udvikling.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere