NGO og JustEat sammen om mindre madspild

Den danske humanitære organisation Folkekirkens Nødhjælp og onlinetjenesten Just Eat har netop indgået et samarbejde, der skal være med til at mindske madspild.

11.04.2024

CSR.dk

Alene i Danmark smider en gennemsnitsfamilie 20 procent af deres madindkøb ud. Det viser tal fra Fødevarestyrelsen. Et nyt samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælp's Wefood-butikker og udbringningstjenesten Just Eat vil opfordre forbrugerne til at hjælpe med at begrænse madspild.

Samarbejdet starter som et pilot-projekt i Wefood-butikken på Amager i København, hvor forbrugerne får mulighed for at bestille værdiposer med overskudsmad direkte gennem Just Eat-appen med navnene "Fredagsbar", "Fredagshygge" og “Surprise Me.” Ordrerne vil blive leveret af et Just Eat-bud, eller kunderne kan selv vælge at afhente i butikken. 

“Vi lever i en verden, hvor vi smider alt for meget ud, og hos Just Eat vil vi gøre, hvad vi kan for at hjælpe vores kunder med at mindske madspild. Derfor er jeg ekstra stolt af dette samarbejde, og jeg er begejstret for, at forbrugere i København nu vil kunne bruge vores app til at bestille overskudsmad direkte fra Wefood, en fantastisk organisation dedikeret til at støtte planeten og samfundet,” siger Ann-Sophie Adamsen, landedirektør i Just Eat Denmark.

 Samarbejdet bliver større

Ifølge Folkekirkens Nødhjælp er der behov for at nytænke og videreudvikle måden, vi ser på madspild, og derfor hilser de det nye samarbejde velkommen.

“Hos Wefood giver vi virksomheder en mulighed for at tage ansvar for deres madspild. Flere og flere virksomheder kontakter os, og vi hjælper dem med at sælge varerne til nedsat pris i vores butikker og giver overskuddet til mennesker i nød. Det er win-win for alle parter,” siger Jan-Martin Mikkelsen, ansvarlig for Wefood, og fortsætter: 

“Men endnu flere skal med på vognen, hvis vi for alvor skal ændre noget. Derfor er det vigtigt, at det ikke kun bliver trendy, men også nemt at mindske madspild. Nu kan man via en Just Eat-app være med til at bekæmpe madspild, samtidigt med man støtter Folkekirkens Nødhjælps arbejde ude i verden. Det er endnu mere win-win."

Folkekirkens Nødhjælp har drevet Wefood siden 2016, med butikker der sælger varer med beskadiget emballage, forkert mærkning, overskredet dato for holdbarhed og sæsonvarer. Overskuddet fra Wefood-butikkerne går til mennesker i nød.

- EHS

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

13.11.2024CSR.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

07.11.2024CSR.dk

Ligestilling af værnepligtige kræver kulturændring

01.11.2024Meyers A/S

Sponseret

Meyers støtter Mødrehjælpens Julehjælp fra Valby til Viborg

31.10.2024BSR

Sponseret

Adequate Wages vs. Living Wages: Implementation Guidance for Companies

31.10.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er nomineret til Arbejdsmiljøprisen i Ergonomi

28.10.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Konference skal skabe et fælles sprog for trivsel og tryghed på arbejdspladsen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V