Partnerskaber med Læger uden Grænser kan styrke den globale sundhed

Hos Læger uden Grænser er vi smerteligt bevidste om, at blandt andet USA’s drastiske nedskæring i udviklingsbistanden ikke kun vil ramme mange organisationer, der leverer vigtig og kritisk nødhjælp, men millioner af mennesker, der er dybt afhængige af nødhjælp.

Foto: Læger uden grænser

Den drastiske nedskæring i udviklingsbistanden fra blandet andet USA er med til at hindre det livsvigtige arbejde, som vores kolleger i andre organisationer udfører. Det kan få katastrofale konsekvenser for årtiers udviklingsarbejde, der bliver sat tilbage.

Vi ser derfor et stigende behov for vores tilstedeværelse – og for, at vi opskalerer vores arbejde med at hjælpe udsatte børn og voksne, der ikke har andre steder at gå hen. Vi er en af de få internationale humanitære organisationer, som ikke er afhængige af støtte fra regeringer og statslige institutioner. Det er et af vores helt centrale principper, som giver os frihed til at hjælpe, der hvor behovene er størst – uafhængigt af politiske dagsordener og prioriteringer.

At vi som verdens største medicinske nødhjælpsorganisation er fuldt ud privatfinansieret, betyder også, at vores arbejde for at sikre og styrke den globale sundhed står på skuldrene af den støtte, vi modtager fra fx fonde og virksomheder. Vi indgår nemlig partnerskaber med dem, som deler vores holdning om, at alle har ret til lægehjælp.

Der skal ikke være nogen tvivl: Den globale sundhed er under pres. FN’s seneste statusopgørelse over fremskridt i forhold til Verdensmålene for Bæredygtig Udvikling placerer ”Sundhed og trivsel” i den værste kategori (rød), som indikerer en alarmerende mangel på udvikling.[1]

Det er derfor vigtigere end nogensinde før, at private aktører på tværs af samfundet tager fælles ansvar og står sammen for at styrke den globale sundhed.

[1] Sustainable Development Report 2024

10.04.2025Læger uden Grænser

Sponseret

Partnerskaber med Læger uden Grænser kan styrke den globale sundhed