Kampagne vil gøre op med giftig alkoholkultur
I løbet af 2025 vil den mangeårige Tuborg-kampagne ”Drik Med Respekt” blive ledsaget af en ny kampagne specifikt rettet mod ungdommens ’binge-drinking’-kultur.
Foto: 123rf.com
En ny kampagne fra Tuborg skal i løbet af 2025 tage et opgør med unges vaner omkring overdrevent alkoholforbrug. Med fokus på såkaldt binge-drinking lancerer Tuborg en målrettet indsats, der i første omgang rulles ud på sociale medier, i gadebilledet og via events på festivaler, spillesteder og barer.
Kampagnen, som er en videreudvikling af mærkets eksisterende budskab "Drik Med Respekt", skal fremme en alkoholkultur med plads til både moderat forbrug og helt afhold. Ifølge Peter Haahr Nielsen, administrerende direktør for Carlsberg Danmark, er initiativet forankret i virksomhedens ansvar:
"Vi ønsker at være med til at ændre alkoholkulturen i Danmark. Ingen skal føle sig pressede til at drikke mere, end de har lyst til, og det skal være ok at drikke moderat eller helt sige nej til alkohol," udtaler han i en pressemeddelelse.
Kampagnen rulles ud i samarbejde med blandt andre Roskilde Festival, Grøn Koncert, Rekom og Unge Ravne, der hjælper med at sprede budskabet i nattelivet og på festivaler.
Bryggeriets dobbelte rolle
Med kampagnen træder Tuborg ind i en kompleks balancegang mellem forretningsinteresser og samfundsansvar. Bryggeriet lever af at sælge alkohol, men forsøger nu at ændre på en kultur, der i årtier har været tæt forbundet med dets egne produkter.
Det er en indsats, der ifølge kampagnens kreative bureau kræver omtanke.
"Det er selvsagt modigt af et mærke, der lever af at sælge øl. Men det gør det ikke mindre rigtigt," siger Rasmus Petersen, kreativ chef hos Wibroe, Duckert & Partners til Mediet Markedsføring.
Carlsberg understreger, at de unge selv har været med til at forme kampagnen, og at humor bliver brugt i stedet for moralske formaninger. Den tilgang har ifølge Tuborg givet dem mulighed for at tale troværdigt ind i målgruppens virkelighed og samtidig forsøge at skabe reelle forandringer i ungdommens alkoholkultur.
- lhs