Too Good To Go reddede mere end 120 millioner måltider i 2023
Too Good To Go har nu 85 millioner brugere på tværs af 17 lande og to kontinenter. Det betyder millioner af reddede måltider og sparet CO2.
Mere end 120 mio. måltider blev i 2023 reddet globalt, hvilket er en vækst på 46 procent i forhold til 2022 og en CO2e besparelse på mere end 300.000 ton. Det viser virksomhedens nye Impact Report.
Rapporten viser, at 21 mio. nye registrerede brugere sluttede sig til Too Good To Go i 2023 sammen med 72.000 nye aktive forretningspartnere. Det har resulteret i, at mere end 120 millioner måltider blev reddet fra at gå til spilde i 2023, svarende til en vækst på 46 procent.
Dette bekræfter Too Good To Gos rolle som global leder inden for reduktion af madspild.
"Som vi afslører i vores 2023 Impact Report, fejrer vi ikke kun vores virksomheds vækst, men også vores forpligtelse til at drive positiv forandring indenfor fødevareindustrien. Vi tilbyder et koncept, der hjælper med at løse et af verdens største problemer, samtidig med at alle står tilbage som vindere. Vi opererer med en 'no cure, no pay'-model, hvilket betyder, at vi kun tjener penge, hvis vi redder måltider fra at gå til spilde,” siger Mette Lykke, administrerende direktør for Too Good To Go.
Kampen mod madspild har afgørende rolle for klimaet
Too Good To Gos fællesskab består af i alt 85 mio. registrerede brugere og 155.000 aktive partnere, og resultaterne i 2023 alene svarer til, at fællesskabet har forhindret 328.554 tons CO2e i at slippe ud i jordens atmosfære og sparet 100 milliarder unødvendigt vandforbrug.
Det understreger netop den afgørende rolle, kampen mod madspild har for miljøet, og netop madspild er blevet identificeret som den vigtigste handling, enkeltpersoner kan tage, for at hjælpe med at tackle klimaforandringer. (Project Drawdown, 2020).
"At overhale den betydelige milepæl med at redde 100 millioner måltider på bare ét år viser, hvordan Too Good To Go nu mere end nogensinde før opfylder et behov på markedet for bæredygtige løsninger for at hjælpe med at tackle det kritiske problem med madspild og bremse klimaforandringer. Vores virksomheds vækst er et bevis på, at fusionen mellem formål og profit er opnåelig, og at social impact-virksomheder kan gavne samfundet, økonomien og planeten positivt," siger Mette Lykke.
For at skubbe til grænserne for, hvordan virksomheder skal rapportere deres indvirkning på planeten, har Too Good To Go anmodet Mérieux Nutrisciences | Blonk, som er førende, internationale eksperter i fødevaresystemers bæredygtighed, om nye beregninger. Deres tal, der er uafhængigt gennemgået af forskere fra Oxford University og WRAP, viser, at ét måltid mad (1 kg), der reddes med Too Good To Go, svarer til at undgå 2,7 kg CO2e-emissioner, 2,8 m2 jordbrug årligt og 810 liter vand.
Download Too Good To Gos 2023 Impact Report her.