21.02.2018 | Medarbejder
Dansk modevirksomhed indgår samarbejde med thailandsk kvindefængsel
Den danske modevirksomhed Carcel har netop offentliggjort et samarbejde med et thailandsk kvindefængsel. Samarbejdet skal blandt andet drage nytte af landets viden og silke og gøre en forskel for de indsatte, oplyser CEO.
Selvom der blev stillet store krav til Carcels viden, og hvad man havde tænkt sig at stille op, lykkes det alligevel virksomheden at indgå et samarbejde med den thailandske regering. Arkivfoto
Flere og flere danske som såvel internationale modevirksomheder lancerer initiativer, der har et velgørende formål. En af disse er danske Carcel, der efter et positivt samarbejde med indsatte i peruvianske kvindefængsler, netop har fået godkendt et partnerskab med den thailandske regering.
Læs også: Nyt samarbejde skal skaffe job til langtidsledige
Med inspiration fra samarbejdet i Peru er det planen, at de thailandske kvinder skal producere tøj i silke for virksomheden og til gengæld modtage både kompetencetræning og en fair løn for deres arbejde.
”Vi kiggede efter, hvor der er størst fattigdomsrelateret kriminalitet blandt kvinder, og hvor der samtidig er størst mulighed for at arbejde med de bedste naturlige materialer. I Thailand oplever vi, at der både er meget viden om silke og samtidig meget uudnyttet potentiale. Og så ser vi en stor mulighed for at gøre en forskel her”, fortæller CEO og medstifter Veronica D’Souza til fashionforum.dk.
Hun fortæller samtidig, at den thailandske regering ikke tidligere har indgået en lignende aftale, men at man hos Carcel mener, at det nyligt indgåede samarbejde skyldes deres succesfulde arbejde i Peru.
Samarbejde skal forbedre økonomiske vilkår
Carcels samarbejde med den thailandske regering indledes i maj i år, hvor Chiang Mais kvindefængsel i den nordlige del af landet slår dørene op for den danske virksomhed.
D. 12. februar 2018 deltog leder og stifter af Carcel, Veronica D'Souza, i en højtidelig underskrivningsceremoni med det thailandske justitsministerium i Bangkok.
Her vil kvinder i det topsikrede kvindefængsel, hvor størstedelen af de indsatte har narkorelaterede domme bag sig, få mulighed for at forbedre både deres egen og deres families økonomiske vilkår ved at producere silkevarer for Carcel.
Forud for samarbejdet har Veronica D’Souza besøgt tre kvindefængsler i Thailand, hvorefter det lykkes Carcel at etablere kontakt til den thailandske regering og The Inspire Project, som er en NGO, startet af den thailandske prinsesse Bajrakitiyabha, der arbejder for at fremme fængslede kvinders rettigheder.
”Vi havde en dygtig praktikant, som læser kriminologi og som undersøgte en masse landes kriminalitetstal. Vi ville gerne arbejde med silke, så hun skrev til forskellige lande og undersøgte, hvordan man kunne få fat i de rigtige personer. Og for et år siden lykkes det hende at få etableret kontakt med justitsministeriet i Thailand”, siger Veronica D’Souza til fashionforum.dk og fortsætter:
”Herefter havde vi et møde med justitsministeriet, og så har det været lidt frem og tilbage, hvem vi skulle snakke med, og hvor ejerskabet skulle ligge. Projektet er hele tiden rykket højere og højere op i regeringshierarkiet i Thailand, fordi alle syntes, det var spændende. Så det er derfor, det hele er blevet udskudt lidt”.
Læs også: Fortune kårer verdens bedste arbejdspladser
Veronica D’Souza oplyser samtidig, at man hos Carcel har ambitioner om at samarbejde med fem forskellige lande inden for de næste fem år og at arbejde med fem forskellige materialer.
- EL
Klima, miljø og energi

Flexible Energy Denmark: Vi både kan og bør udnytte vedvarende energi meget bedre
Et nyligt afviklet digitaliseringsprojekt viser, at der er stor værdi i at frisætte energi- og forbrugsdata på tværs af energisystemer – en smart styring af energiforbruget har nemlig vist besparelser på mindst 5 procent og nogle steder over 30 procent.
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Strategi & ledelse

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup
Den danske eMobility-platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal udvikle national standard for måling af biodiversitet
Projektet ’Udvikling af en national metode til kortlægning af bynatur’ skal det næste år være med til at finde en standard for, hvordan man kan måle og registrere biodiversitet i områder med bebyggelse.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.