21.02.2018  |  Medarbejder

Dansk modevirksomhed indgår samarbejde med thailandsk kvindefængsel

Den danske modevirksomhed Carcel har netop offentliggjort et samarbejde med et thailandsk kvindefængsel. Samarbejdet skal blandt andet drage nytte af landets viden og silke og gøre en forskel for de indsatte, oplyser CEO.

Flere og flere danske som såvel internationale modevirksomheder lancerer initiativer, der har et velgørende formål. En af disse er danske Carcel, der efter et positivt samarbejde med indsatte i peruvianske kvindefængsler, netop har fået godkendt et partnerskab med den thailandske regering.

Læs også: Nyt samarbejde skal skaffe job til langtidsledige

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Med inspiration fra samarbejdet i Peru er det planen, at de thailandske kvinder skal producere tøj i silke for virksomheden og til gengæld modtage både kompetencetræning og en fair løn for deres arbejde.

”Vi kiggede efter, hvor der er størst fattigdomsrelateret kriminalitet blandt kvinder, og hvor der samtidig er størst mulighed for at arbejde med de bedste naturlige materialer. I Thailand oplever vi, at der både er meget viden om silke og samtidig meget uudnyttet potentiale. Og så ser vi en stor mulighed for at gøre en forskel her”, fortæller CEO og medstifter Veronica D’Souza til fashionforum.dk.

Hun fortæller samtidig, at den thailandske regering ikke tidligere har indgået en lignende aftale, men at man hos Carcel mener, at det nyligt indgåede samarbejde skyldes deres succesfulde arbejde i Peru.

Samarbejde skal forbedre økonomiske vilkår
Carcels samarbejde med den thailandske regering indledes i maj i år, hvor Chiang Mais kvindefængsel i den nordlige del af landet slår dørene op for den danske virksomhed.

Her vil kvinder i det topsikrede kvindefængsel, hvor størstedelen af de indsatte har narkorelaterede domme bag sig, få mulighed for at forbedre både deres egen og deres families økonomiske vilkår ved at producere silkevarer for Carcel.

Forud for samarbejdet har Veronica D’Souza besøgt tre kvindefængsler i Thailand, hvorefter det lykkes Carcel at etablere kontakt til den thailandske regering og The Inspire Project, som er en NGO, startet af den thailandske prinsesse Bajrakitiyabha, der arbejder for at fremme fængslede kvinders rettigheder.

”Vi havde en dygtig praktikant, som læser kriminologi og som undersøgte en masse landes kriminalitetstal. Vi ville gerne arbejde med silke, så hun skrev til forskellige lande og undersøgte, hvordan man kunne få fat i de rigtige personer. Og for et år siden lykkes det hende at få etableret kontakt med justitsministeriet i Thailand”, siger Veronica D’Souza til fashionforum.dk og fortsætter:

”Herefter havde vi et møde med justitsministeriet, og så har det været lidt frem og tilbage, hvem vi skulle snakke med, og hvor ejerskabet skulle ligge. Projektet er hele tiden rykket højere og højere op i regeringshierarkiet i Thailand, fordi alle syntes, det var spændende. Så det er derfor, det hele er blevet udskudt lidt”.

Læs også: Fortune kårer verdens bedste arbejdspladser

Veronica D’Souza oplyser samtidig, at man hos Carcel har ambitioner om at samarbejde med fem forskellige lande inden for de næste fem år og at arbejde med fem forskellige materialer.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere