17.12.2020  |  Klima, miljø og energi

Dansk plastvirksomhed har en unik metode til at genanvende plastik i uendelighed

Den danske virksomhed Faerch Group har en særlig metode til at genanvende brugt plastik. Desværre sorteres det danske plastaffald ikke godt nok og virksomheden investerer derfor i fabrikker i andre lande, hvor man er bedre til at sortere.

Plastvirksomheden Faerch Group, der netop er blevet opkøbt af A.P. Møller Holdings, har en unik metode til at genanvende plastik.

Det skriver Børsen.

Planen er at skabe fire-fem nye fabrikker magen til den virksomheden allerede har i Holland. I forhold til placeringer tænkes der i lande som Frankrig, Spanien eller Tyskland – men altså ikke Danmark. Det er der en god grund til.

“Udfordringen i Danmark er, at vi ikke får samlet råvarerne ind. Plastikken bliver i al for stor grad en del af affaldsstrømmen i stedet for at indgå i et cirkulært system, hvor vi kan genbruge det,” fortæller Lars Gade Hansen, adm. direktør i Faerch Group.

Tilbage i 2018 opkøbte Faerch Group den hollandske koncern 4Pet Group – simpelthen for at få nok adgang til pet-plastik. Allerede dengang lød det fra ledelsen i Faerch Group, at plast-forbruget tilsvarende kapaciteten alene på koncernens Holstebro-fabrik var 25 procent større end den tilgængelige mængde i Danmark.

Læs også: Mængden af plastik på kloden er dobbelt så stor som mængden af alle verdens dyr tilsammen

En problematik som man kan nikke genkendende til hos den danske brancheorganisation Plastindustrien. Plastaffald fra de danske husholdninger ender alt for ofte i containeren med dagrenovation – og ikke i plastikcontaineren, som den burde.

Christina Busk fra Plastindustrien bekræfter, at genanvendelse gennem Faerchs særlige metode giver pet-plast et nærmest uendeligt liv, da kvaliteten ikke forringes i genanvendelses-processen. Netop derfor er det ærgerligt, at vi i Danmark ikke formår at indsamle større mængder plastik.

I Danmark arbejder vi dog på at færdiggøre et udvidet producentansvar i 2025, der skal sikre, at de virksomheder der sender plastik på markedet, selv skal sørge for at inddrive produkterne igen.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere