01.05.2019 | Medarbejder
Dansk Retursystem får direktør for cirkulær økonomi
Indhold fra partner Hvad er dette?
Dansk Retursystem har udpeget vicedirektør Heidi Schütt Larsen til direktør med ansvar for området cirkulær økonomi. Virksomheden har siden sin grundlæggelse i 2000 konstant arbejdet på at forbedre sin drift ud fra cirkulære principper samt sikre en optimal genanvendelse af materialer. Nu er målet fuld cirkulær økonomisk drift.
Vicedirektør i Dansk Retursystem, Heidi Schütt Larsen, er udpeget til direktør med ansvar for området cirkulær økonomi.
Med udnævnelsen af Heidi Schütt Larsen til direktør med ansvar for området cirkulær økonomi, har Dansk Retursystem sat ord på det, der er virksomhedens DNA.
”Dansk Retursystem blev sat i verden for at indsamle og genanvende engangsemballager for miljøets skyld og var dermed cirkulær økonomi inden ordet nærmest fandtes. Derfor har vi også en erfaring med og viden om cirkulær økonomi og materialegenanvendelse, som ikke mange andre har. Vi har siden starten oparbejdet kernekompetencer inden for området, og vi bliver - og skal hele tiden blive - skarpere både på processerne, kvaliteten og effektiviteten,” siger Heidi Schütt Larsen.
Første opgave er at få juice og saft med
Heidi Schütt Larsens første store opgave er at få juice og saft med i pantsystemet. Det glæder hun sig til, for hun ved, at systemet fungerer, og dialogen med mange af de nye producenter og importører er også allerede i fuld gang. Og der er plads til de ca. 52 mio. ekstra flasker årligt:
”Vi har også netop taget spadestikket til en ny, højteknologisk fabrik, som ud over at løse et kapacitetsproblem også vil sikre yderligere optimering af materialerne, som sendes til genanvendelse,” siger Heidi Schütt Larsen.
Cirkulær økonomi skal ind i alle faser
De seneste år er der kommet et større fokus på, hvad vi alle kan gøre for at efterlade så lille et aftryk på miljø og klima som muligt. Det mærker man også hos Dansk Retursystem.
”Vi oplever en stigende interesse fra forbrugerne for de klimamæssige gevinster ved at genanvende. Samtidig efterspørgerproducenterne genanvendt plastik, glas og aluminium og efterspørger viden om, hvordan de designer emballager, så de er lettere at genanvende og få retur,” siger Heidi Schütt Larsen.
”Det er faktisk også sådan, at jo bedre emballagen er designet til at blive genanvendt igen og igen, f.eks. en gennemsigtig plastikflaske, des mere er materialet værd og jo højere pris får vi for materialet. Og det kommer producenterne til gavn i form af lavere gebyrer. På den måde sikrer vi hele tiden en effektiv cirkulær økonomi i det danske pantsystem, der på en og samme tid gavner både klimaet, jordens ressourcebeholdning, producenternes forretning og selvfølgelig i sidste ende forbrugerne. Målet er fuld cirkulær drift.”
Klima, miljø og energi

Samarbejde om indsamling af pant
Det er godt for klima og miljø at pante, og et nyt samarbejde mellem Dansk Retursystem og City Logistic i Aarhus skal vise, om el-biler kan stå for pantindsamlingen i byen og dermed spare CO2-udledning fra transporten. City Logistic kører med el-varevogne ind i byen med varer, og i stedet for at køre tomme ud af byen tager de nu pantsække med fra byens restauranter, hoteller og kontorer.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

På vej mod et CO2-neutralt pantsystem?
Selvom pantsystemet samlet set bidrager til en væsentlig CO2-reduktion, så sætter Dansk Retursystem også ambitiøse mål for reduktion af CO2-belastningen fra egen drift.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Pant-app giver dig pengene digitalt
Én app til pant på mobilen og ikke mere rod med bonner og betalingskort. Dansk Retursystem har udviklet en ny Pant-app til udbetaling af pant på landets pantstationer. På den måde slipper man helt for at have et betalingskort med, når man skal pante, og det er blevet lettere selv at bestemme, hvilken konto, pant-pengene skal ind på, hvis man panter for andre eller vil donere til velgørenhed.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Populær pantstation vender tilbage til Rødovre Centrum
Den populære pantstation Drop & Go vender tilbage til Rødovre, nu som en permanent pantstation. Det bliver den 13. pantstation i Danmark og er blevet til virkelighed på baggrund af et tæt samarbejde mellem Dansk Retursystem og Rødovre Centrum.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Nu kan grønne plastflasker også blive til nye
Klare og let lyseblå plastflasker med pant er længe blevet genanvendt til nye via Dansk Retursystem. Nu er det lykkes at få en del af de grønne plastflasker med i loopet, og det sparer råstoffer og udleder mindre CO2.
Indhold fra partner
Samfund

H.K.H. Kronprinsen og miljøminister Lea Wermelin åbnede ny pantfabrik
H.K.H. Kronprinsen stod for den officielle åbning af Dansk Retursystems nye fabrik i Høje Taastrup i dag. Den nye fabrik skal håndtere de stigende mængder engangsemballager med pant, som danskerne afleverer til genanvendelse. Samtidig vil nye højteknologiske maskiner sikre en mere effektiv udnyttelse af materialerne til gavn for miljø og klima.
Indhold fra partner