Dansk selskab serverer kaffe med CO2-reduktioner
Selvom Slow ikke ikke udleder CO2 på bundlinjen, er virksomheden for nylig optaget i SBTi. Men et initiativ med såkaldt skovlandbrug har resulteret i, at Slow trækker mere CO2 ud af luften, end der udledes.
Kaffe er normalt ikke en vare, man forbinder med klimaneutralitet.
Men hos kaffeproducenten Slow har man gennem såkaldt skovlandbrug formået at tage 6 kg CO2 ud af atmosfæren for hvert kilo produceret kaffe. Og med en optagelse i klimastandarden Science Based Targets (SBTi), håber virksomhedens administrerende direktør, at man kan dokumentere metoden, da den resulterer i, at Slow ikke udleder CO2 på bundlinjen.
Læs også: Aktører: Afskaffelse af eksportordning er at gamble med århundredets mulighed
Det skriver Børsen.
"Der er en milepæl, som er nået. Det betyder, at man faktisk kan drikke klimaneutral latte med komælk. Det er pænt vildt," siger Sebastian Nielsen, direktør hos Slow, da CO2-reduktionerne for kaffen klimakompenserer for eksempelvis mælkens aftryk.
Det er ifølge Sebastian Nielsen skovlandbrugen, der er grunden til, at virksomheden formåer at have et negativt CO2-aftryk. Metoden går ud på at genplante forskellige træsorter i områderne, så kaffen dyrkes under et trædække.
Læs også: Analyse: Forbrugerne har taget Fairtrade-mærkets miljø- og klimaindsats til sig
Det skal efter sigende binde mere kulstof i jorden og øge biodiversiteten, hvilket er positivt, da en stor del af plantagens CO2-udledning kommer fra jordudnyttelse.
Og det giver et positivt CO2-regnskab, fordi SBTi for nylig har tilføjet en målemetode, hvor virksomheder kan vælge at medregne deres betydning for skovrejsning eller fældning.
- HCL