25.05.2009  |  Klima, miljø og energi

Dansk trykkeri er CO2-neutralt

KLS Grafisk Hus, som bl.a. trykker magasinet CSR, er som det første, danske trykkeri blevet certificeret som ”klima-neutralt” af det uafhængige, norske selskab CO2focus.

Trykkeriet KLS Grafisk Hus er som det første af sin slags i Danmark bliver certificeret CO2-neutralt.

Norske CO2focus, der er førende i Skandinavien, når det kommer til netop klimacertificering og er tæt knyttet til FN’s miljøprogrammer UNEP og UN Carbon Neutral Network, har foretaget certificeringen ud fra en såkaldt carbon footprint-analyse, der på baggrund af den internationale standard Greenhouse Gas Protocol (GHG) og en livscyklusanalyse (LCA) for husets papirforbrug har beregnet den samlede udledning af CO2.

KLS har herefter opkøbt CO2-kvoter af EU som kompensation for denne udledning. Derudover har virksomheden indkøbt kvoter af FN for at kompensere for papir og øvrige råvarer. Begge dele er omfattet af Kyoto-aftalens oplæg til reducering af CO2-udslip.

"Som Danmarks første CO2-neutrale trykkeri har det været vigtigt for os at få certificeret og dokumenteret vores indsats. Det har vi opnået med CO2focus’ blåstempling af vores produktion", siger administrerende direktør hos KLS Grafisk Hus, Knud Erik Larsen.

Udover certificeringen fra CO2focus, som betyder at KLS kan påføre sine tryksager et klimamærke fra det norske firma der angiver at der er kompenseret for CO2-udledningen i produktionen, så arbejder det danske trykkeri også med andre tiltag på klimafronten.

F.eks. prøver man at genanvende varmen fra de store, energislugende trykkerimaskiner, ligesom man investerer i vindmøller og stiler efter at udskifte firmabilerne til elbiler i løbet af 2009 og 2010. Virksomhedens mål om at nedbringe sit el-forbrug med 20 procent er dermed næsten nået.

Indsatsen blev i november 2008 belønnet med Climate Cup Strategiprisen, og med det nye stempel som CO2-neutral skulle der være gode muligheder for, at KLS Grafisk Hus vil være med i opløbet igen i år.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere