05.02.2021  |  Klima, miljø og energi

Danske Bank sætter nye klimamål for at undgå investeringer i fossil energi

Danske Bank er ikke faldet i søvn i forhold til klimakampen, lyder bankens modsvar på en netop udgivet rapport, der kritiserer banken for dens investeringer i sort energi.

En ny NGO-rapport langer ud efter flere af de store skandinaviske banker – herunder Danske Bank. Kritikken går på de store summer penge, som banken har investeret i fossil energi – til trods for at Danske Bank ellers erklærer, at de støtter op om Paris-aftalens mål og ønsker at bidrage dertil.

Men NGO’erne tager grueligt fejl, når de tror, at Danske Bank er faldet i søvn i forhold til klimakampen, lyder modsvaret fra Samu Slotte, chef for Sustainable Finance i Danske Bank.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Der skal langt mere til end en coronakrise for at dæmme op for temperaturstigningerne, viser klimarapport

”Vi er enige i, at vi skal have fossile løsninger ud af vores energisystem og derved opfylde målene i Paris-aftalen. Det tager vi meget seriøst i Danske Bank, og senest i 2023 vil vi sætte et klimamål for det samlede udlån til erhvervskunderne, så vores engagementer er på linje med Paris-aftalen”, fortsætter han.

Rapporten nævner specifikt Danske Banks investeringer i energiselskabet Fortum, som for nyligt har opført et spritnyt kulkraftværk i Tyskland.

Til dette paradoks svarer Samu Slotte, at investeringerne i energisleskaberne er komplicerede. Danske Bank har en politik om kun at investere i energiselskaber, hvor kul maksimalt udgør 30 procents af den samlede omsætning. Det vil sige at der stadigvæk godt kan snige sig fossil energi ind i Danske Banks investerings-portefølje som i tilfældet med Fortum.

Banken arbejder på at sænke 30 procents grænsen markant og Samu Slotte understreger, at bankens politik på området vil blive opdateret i første halvår af 2021.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere