05.02.2021 | Klima, miljø og energi
Danske Bank sætter nye klimamål for at undgå investeringer i fossil energi
Danske Bank er ikke faldet i søvn i forhold til klimakampen, lyder bankens modsvar på en netop udgivet rapport, der kritiserer banken for dens investeringer i sort energi.
En ny NGO-rapport langer ud efter flere af de store skandinaviske banker – herunder Danske Bank. Kritikken går på de store summer penge, som banken har investeret i fossil energi – til trods for at Danske Bank ellers erklærer, at de støtter op om Paris-aftalens mål og ønsker at bidrage dertil.
Men NGO’erne tager grueligt fejl, når de tror, at Danske Bank er faldet i søvn i forhold til klimakampen, lyder modsvaret fra Samu Slotte, chef for Sustainable Finance i Danske Bank.
”Vi er enige i, at vi skal have fossile løsninger ud af vores energisystem og derved opfylde målene i Paris-aftalen. Det tager vi meget seriøst i Danske Bank, og senest i 2023 vil vi sætte et klimamål for det samlede udlån til erhvervskunderne, så vores engagementer er på linje med Paris-aftalen”, fortsætter han.
Rapporten nævner specifikt Danske Banks investeringer i energiselskabet Fortum, som for nyligt har opført et spritnyt kulkraftværk i Tyskland.
Til dette paradoks svarer Samu Slotte, at investeringerne i energisleskaberne er komplicerede. Danske Bank har en politik om kun at investere i energiselskaber, hvor kul maksimalt udgør 30 procents af den samlede omsætning. Det vil sige at der stadigvæk godt kan snige sig fossil energi ind i Danske Banks investerings-portefølje som i tilfældet med Fortum.
Banken arbejder på at sænke 30 procents grænsen markant og Samu Slotte understreger, at bankens politik på området vil blive opdateret i første halvår af 2021.
- MTN
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Klima, miljø og energi

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.