17.06.2013  |  Klima, miljø og energi

Danske bioprodukter får 160 millioner kroner

Forskningsplatformen BIO-VALUE modtager en klækkelig støttesum til at udvikle grønne produkter, som kan realisere det biobaserede samfund.

Dansk forskningsprojekt får tildelt 160 millioner kroner. Pengene skal gå til at udvikle og producere produkter, som i dag kommer fra fossile brændstoffer. Det er forskningsplatformen BIO-VALUE, der har fået tildelt støttepengene, som over de næste fem år skal bruges til at fremme det biobaserede samfund via forskning og innovation.

Læs også: Ny CSR-pulje støtter danske organisationer

De nye produkter baseres på plantemateriale, der kommer fra for eksempel afgrøderester, halm, hurtigvoksende græsarter og lignende. BIO-VALUE skal udvikle teknologier samt dyrknings- og produktionsmetoder, der kan realisere dette.

Forskningsenheden består af tre store kompetencecentre med henholdsvis biomasse, separation, og konvertering som fokus samt seks større innovationsdrevne projekter, som hver har nye produkter fra biomasse som kernepunkt.

Læs også: Realdania støtter Green Solution House med 20 millioner kroner

BIO-VALUE er blevet tildelt 80 millioner fra Det Strategiske Forskningsråd samt Rådet for Teknologi og Innovation. De resterende 80 millioner kroner kommer fra en række danske virksomheder og universiteter.

Læs mere her.

Mere fra Kristine

Kristine Kaalund

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere