Medlemsprofiler Se alle
Forskning
Klima, miljø og energi

Nyt center skal forske i energi- og klimaøkonomi
Med en donation på 25 millioner kroner etablerer Institut for Økonomi på Aarhus BSS ved Aarhus Universitet et forskningscenter, der skal skabe ny indsigt og viden om energi-, miljø- og klimaøkonomi i Danmark og internationalt.
Klima, miljø og energi

Hjortetakssalt og langtidsbagning kan løse et kæmpe miljøproblem
Polyester er den næstmest brugte type tekstil i verden og en stor miljøsynder, især fordi langt det meste stof ikke bliver genanvendt. Men nu har en gruppe unge kemikere fra Københavns Universitet opfundet en både grøn og overraskende simpel løsning, der består af en enkelt husmoderingrediens.
Klima, miljø og energi

Nyt forskningsprojekt skal fremme grøn adfærd gennem spil
Et nyt forskningsprojekt skal fastholde og fremme den grønne adfærd for Danmarks borgere med digitale læringsspil. Innovationsfonden har investeret 11,3 millioner kroner i projektet.
Klima, miljø og energi

Hos Københavns Universitet bliver fremtiden opdaget i bæredygtige laboratorier
Mere end 1.200 forskere og laboranter er med i nyt certificeringsprogram, som skal gøre Københavns Universitets laboratorier mere bæredygtige. Det skal både gavne klimaet og tiltrække nye talenter.
Klima, miljø og energi

Elektricitet i beton kan lade huse fungere som batterier
En billig og tilgængelig cementblanding gør, at forskere nu har fundet en måde at lagre strøm i beton.
Klima, miljø og energi

Forskere vil undersøge danskernes holdninger til klimavenlig mad
En gruppe forskere fra Aarhus Universitet har netop startet et projekt, der skal undersøge, hvordan forbrugerne forstår og vælger mindre klimabelastende fødevarer.
Klima, miljø og energi

Forskere bruger AI til at få viden om bæredygtig kost på Twitter
Med forskning i såkaldt argument mining har et forskerhold fra Københavns Universitet ’udvundet’ nyttig viden om udbredelse af plantebaseret mad.
Klima, miljø og energi

Webbureau og RUC tager kampen om mod internettets sorte klimaaftryk
Energimærkede hjemmesider er en af de redskaber, webbureauet Aveo sammen med Roskilde Universitet undersøger, i kampen mod det klimabelastende internet.