26.03.2020  |  Samfund

Danske destillerier starter produktion af håndsprit

Store mængder af danske destillerier forsøger ivrigt at komme i gang med at omstille deres produktion til fremstilling af håndsprit for at imødekomme den store efterspørgsel.

Danske destillerier på stribe melder sig nu under fanerne i kampen mod covid-19 og lægger produktionen om til fremstilling af håndsprit. Det skriver fødevarewatch.dk.

Læs også: H&M Group stiller sin supply chain til rådighed for coronaindsatsen

Regeringen muliggjorde denne omstilling under en lempelse af reglerne for produktion af håndsprit mandag. Lempelsen er et resultat af den stigende mangel på håndsprit.

Brancheorganisationen VSOD oplyser, at 20 destillerier har planer om at omstille deres produktion til håndsprit. Dog kræver det, at råvarerne til produktionen kan fremskaffes.

Købmandskab indstillet
Flere aktører har allerede meldt sig på banen, heriblandt Bornholm Snaps, Stauning Whisky, Nyborg Destilleri og Braunstein i Køge, som forventer at have de første flasker liggende klar i slutningen af ugen.

"Lige nu er alt købmandskab indstillet, og vi skal bare i gang", siger indehaver Michael Poulsen til fødevarewatch.dk.

Læs også: Coronavirus: Nu producerer Louis Vuitton håndsprit

Også Carlsberg er i gang. De har doneret 17.200 liter vinbase til Nyborg Destiller. Her bliver den forvandlet til alkohol, som virksomheden Gundal i Billund kan bruge til produktion af håndsprit.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet I fokus: coronakrisen

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere