I fokus: coronakrisen

Både redaktionen og partnere på CSR.dk skriver løbende om coronakrisen. Vi har samlet alle artikler her. 

Samfund

Effektivt samarbejde begrænser smittespredning blandt Etiopiens flygtninge

Adgang til rent vand, oplysning og sanitetsprodukter. Det er hjørnestenene i den indsats PlanBørnefonden med støtte fra Poul Due Jensens Fond lige nu gør for at stoppe spredningen af COVID-19 i Etiopiens flygtningelejre.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

FN’s verdensmål bør være pejlemærke, når vi skal rejse os efter Corona

Lad os bruge verdensmålene til at skabe et stærkere og mere bæredygtigt samfund post-corona.

Indhold fra partner

Samfund

Nedlukning har givet højeste ledighed i syv år

Som konsekvensen af nedlukningen af landet fra midten af marts, er bruttoledigeheen steget med yderligere 35.500 personer fra marts til april. I april lå bruttoledigheden på 152.800 fuldtidspersoner, og det er det højeste i syv år.

Indhold fra partner

Samfund

Partier åbner for lempe rimelighedskravet for udsatte ledige

Udsatte ledige risikerer at blive glemt, når landets jobcentre genåbner. Rimelighedskravet, der begrænser virksomheders mulighed for at ansætte folk i praktik, bør midlertidigt lempes, lyder det fra Cabi, som får opbakning fra flere partier. Ministeren varsler opkvalificeringsreform, skriver Altinget.dk

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Globale gigantkoncerner i fælles bøn til verdens ledere: Glem ikke klimamålene

155 koncerner, der blandt andet tæller Carlsberg og Ørsted, er gået sammen om at opfordre verdens ledere til at huske klimamålene, når de langsomt genåbner deres lande.

Klima, miljø og energi

Ny rapport giver overblik over corona-krisen i Bangladesh's tekstilsektor

Corona-krisen har sat den globale tekstil-sektor under enormt pres, og de, der rammes allerhårdest er arbejderne i produktionslande som Bangladesh.

Indhold fra partner

Samfund

The Body Shop indleder samarbejde for at forebygge vold i hjemmet som følge af COVID-19

Indhold fra partner

Samfund

Coronaupdate: Build back better er lig med grøn omstilling

Omend coronakrisen på ingen måde er afsluttet, så er samtalen om tiden efter krisen ved at tage form. Den handler om at investere i det, der gør samfund bæredygtige og robuste.

Samfund

Luftfarten skal gøres grønnere som tak for hjælp under coronakrisen

Coronapandemien har fortsat økonomiske konsekvenser for dansk luftfart. Men, hvis en yderligere offentlig hjælpepakke skal hjælpe dem, skal den indeholde klimakrav. Det mener flere aktører.

Samfund

100.000 måltider til Danmarks mest udsatte

På trods af smitterisikoen arbejder frivillige i de danske nødhjælpsorganisationer ufortrødent videre for at hjælpe de mest udsatte i Danmark. Det arbejde bakker Danish Crown nu op om ved at donere 100.000 måltider til fire hjælpeorganisationer.

Indhold fra partner

Samfund

Realdania vil give økonomisk støtte i kølvandet på COVID-19

Med 175 mio. kroner vil Realdania bidrage til indsatser, der skal hjælpe med at afbøde virkningerne af coronakrisen. Indsatsen skal understøtte en bæredygtig udvikling i byggeriet og samtidig hjælpe udfordrede projekter, der tidligere har modtaget støtte fra foreningen.

Strategi & ledelse

Coronaupdate: Din ledelse skal have din hjælp til at revidere strategien

Post-corona skal alle forretningsstrategier revideres. De kloge vil sørge for at få mere bæredygtighed i dem. Her er hvad CSR-folk skal forberede sig på at kunne levere.

Samfund

Elever kan nu deltage i Coding Class hjemmefra

Mandag d. 27. april og en uge frem åbner IT-Branchen i samarbejde med Sofaskolen op for Danmarks største digitale skoleklasse, når Coding Class rykker over på YouTube.

Indhold fra partner

Samfund

Carlsberg uddeler 50.000 gratis fadøl ved Danmarks genåbning

For at støtte lokale caféer, barer og restauranter udlover Carlsberg 50.000 gratis fadøl ved Danmarks genåbning. Det er sidste tiltag i en længere række initiativer, som Carlsberg sætter i gang for at hjælpe landet gennem krisen.

Supply chain

Unikt jernbanesamarbejde skal sikre fødevaresikkerhed i Sverige

For at bidrage til at sikre Sveriges fødevaresikkerhed under coronakrisen indgår Volvo, ICA, Scanlog og Green Cargo et samarbejde om at få taget et ellers stillestående godstog i brug. "Det føles både godt og meget vigtigt", lyder det.

Strategi & ledelse

Sign up for our webinar - again: Keeping sustainability on your company's agenda post corona

The first attempt at this webinar withered and died from technical malfunction. A new date and time has been set. You can still get insights and inputs from four high-level experts on how to secure sustainability's place on your company's agenda in the coming months and years.

Strategi & ledelse

Interessen for Verdensmål lever trods krise

Flere rådgivningsvirksomheder med speciale i CSR og FN’s verdensmål melder om fortsat god eller ligefrem stigende interesse for området fra danske virksomheder på trods af Coronakrisen. Verdensmålene har især hos større virksomheder stadig momentum, lyder det fra eksperter. Flere forventer ligefrem øget interesse for bæredygtig og ansvarlig forretning i den kommende tid.

Klima, miljø og energi

Vismænd foreslår højere CO2-afgifter for at få Danmark ud af krisen

Det Økonomiske Råd vil sætte skub i danskernes forbrug med lavere elafgifter, og det skal finansieres via gradvist stigende CO2-afgifter. Dansk Energi tvivler.

Supply chain

Vestens systue bløder

Millioner af tekstilarbejdere på fabrikker i Bangladesh, Cambodja og Indien har mistet deres job i takt med at kontrakter for milliarder er blevet annulleret af de store brands. Bestseller og H&M er blandt de få, der har valgt at betale for afgivne ordrer.

Samfund

3 brugbare tips i en svær tid

Vi ved, at alle virksomheder kæmper en brav kamp med udfordringer ifm. Covid-19. Derfor vil vi hjælpe med fortsat at have trivsel i fokus.

Indhold fra partner

Samfund

Ugens corona-overblik: Det går langsomt og nænsomt den rigtige vej

Der er god grund til at tro, at klima vil blive tænkt ind de øgende offentlige investeringer. God grund til at tro at virksomhederne er begyndt at overveje, hvordan de kan bruge bæredygtighed i genopretningen. Men knap så god grund til at tro, at det internationale samarbejde kan lægge fortidens sammenstød bag sig.

Samfund

Novo Nordisk klar til at hjælpe med testning af COVID19

Rigshospitalet og Novo Nordisk har netop indgået samarbejde i at teste for coronavirus i Novo Nordisks laboratorier.

Samfund

Ugens overblik: En plan for fremtiden, tak

I corona-krisens tredje uge handler samtalen om, hvordan en plan for fremtiden skal se ud, men også hvad det er for en fremtid, der tegner sig. Ændrer krisen vores måde at leve på efter den er slut?

Supply chain

H&M Group stiller sin supply chain til rådighed for coronaindsatsen

Fast fashion bliver for en stund afløst af personlige værnemidler til sundhedssektoren hos en del af H&M Groups leverandører. Der planlægges lige nu på højtryk. Men coronakrisen tvinger også virksomheden til at lægge andre og knap så motiverende planer.

Strategi & ledelse

Ledelsens ansvar under corona-krisen

Corona-krisen er ved at få sit tag i de danske virksomheder. Nu er det vigtigt, at ledelsen udviser rettidig omhu og sikrer dokumentation for de beslutninger, der træffes.

Indhold fra partner

Samfund

IFU klar til at hjælpe coronaramte danske virksomheder med forretning i udviklingslande

Danske virksomheder, der er påvirket af Covid-19 krisen,og som har datterselskaber i udviklingslande, kan søge finansiering hos Investeringsfonden for Udviklingslande. IFU kan bl.a. bidrage med lån og aktiekapital til de danske virksomheders selskaber i udviklingslande i Afrika, Asien, Latinamerika og dele af Europa.

Indhold fra partner

Samfund

Dagligvarebranchen holder sammen under coronakrisen

Dagligvarebranchen, der under normale omstændigheder kendes ved spidse albuer og benhård konkurrence, har under coronakrisen valgt at arbejde sammen om at hjælpe danskerne.

Klima, miljø og energi

Coronavirus sænker CO2-udledninger, men skader klimaet på længere sigt

Analyser viser, at coronavirus reducerer klimaskadelige udledninger i hele verden. Til gengæld må vigtige, internationale topmøder til klimaets fordel aflyses eller udskydes.

Samfund

Brug hjemmeperioden på digital dannelse med Danske Skoleelever og TDC

Er du hjemme med børnene i disse Corona-tider, og skal skoleskemaet have et tvist? Så sæt dig sammen med dit barn og gennemfør et online WiFive-forløb i digital dannelse sammen med Danske Skoleelever og TDC. Slut af med at tage det digitale kørekort sammen.

Indhold fra partner

Samfund

COVID-19: Trepartsaftale skal hjælpe virksomheder og medarbejdere

Regeringen og arbejdsmarkedets parter giver en hjælpende hånd til de medarbejdere, der er i fare for at miste deres job på grund af corona-udbruddet.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Er corona-krisen enden på bæredygtighed?

For en tid er verden som vi kender den sat på pause som konsekvens af corona-virussen. Der vil være dem, der mener, at corona-krisen er den helt store test på, om bæredygtighed er noget, virksomhederne mener alvorligt. Men måske har svaret flere nuancer?

Samfund

FGU-elever trives med fjernundervisning under krisen

Corona-krisen har kostet dyrt, men for nogle har nedlukningen af samfundet ikke kun været skidt. Digital fjernundervisning har haft en positiv effekt på FGU-elever.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Can the corona crisis be a driver for green transition?

COVID-19 has placed the whole world in a very serious situation that forces us all to rethink what “normal” is. In these uncertain and unpredictable times, it is important to keep in mind the global 2030 agenda on sustainability. This is our common future

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Global Fashion Agenda opfordrer modebranchen til at komme grønnere ud på den anden side af krisen

Selvom krisen har resulteret i en modebranche, der kæmper for sin overlevelse, kan den også ses som en mulighed for at gøre branchen mere bæredygtig. Global Fashion Agenda har udformet seks konkrete råd til modeindustriens ledere.

Medarbejder

’Man er nødt til også at kigge på sig selv’

Når man lever af at producere og håndtere produktion inden for mode- og tekstil, så har man dilemmaerne i anstændige jobs inde på livet hele tiden. Hos Sourcing House begynder ansvaret altid hos dem selv.

Indhold fra partner

Samfund

Seks forslag til samfundsansvar i corona-tid

Hvad kan de virksomheder, der har overskud og vilje, gøre for at udvise samfundsansvar?

Indhold fra partner

Samfund

Salling Group takker nej til hjælpepakker

På trods af en nedgang i omsætningen har Salling Group valgt ikke at modtage hjælp fra staten. Andre har mere brug for det, mener koncernen.

Strategi & ledelse

Coop vil støtte danske fødevareproducenter i ny genstartsplan

Coop har med udgangspunkt i forslag fra sine medlemmer fremsat en plan for, hvordan fødevarebranchen skal hjælpes i gang efter coronakrisen.

Klima, miljø og energi

FSC Danmark forventer vækst under coronakrisen

Det kan lyde mærkeligt, for selvom corona på den korte bane vil komme til at koste på bundlinjen, så har det endnu ikke fået den store negative effekt på medlemmers engagementet i FSC og FSC Danmark – faktisk tvært imod.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Nordic Business Ethics: Sådan holdes compliance i højsædet under krisen

Tilgængelighed, enkel kommunikation og identifikation af risici er måden, en virksomhed kan navigere gennem krisen på uden at slække på compliance.

Klima, miljø og energi

Supermarkedkæden Lidl hjælper Blå Kors med sikker genåbning af genbrugsbutikker

Når Blå Kors begynder at genåbne nogle af sine genbrugsbutikker sker det blandt andet med hjælp fra supermarkedkæden Lidl.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

CSR Agendaen #8 – webinar on post-corona sustainability

On the 22nd of April, CSR.dk hosted our first ever webinar, discussing how to keep sustainability on the company agenda after the corona crisis has lifted. In this edition of our podcast you can relive the entire session with input from companies such as Maersk, Chr. Hansen and Novozymes.

Klima, miljø og energi

EU-ministre: Grøn omstilling skal være vækstmotor efter krisen

Når økonomien skal genoprettes efter krisen, skal det være med udgangspunkt i grøn omstilling, mener et flertal af EU's ansvarlige ministre. Den Europæiske Grønne Aftale skal udgøre rammen, lyder det.

Klima, miljø og energi

IEA: Coronafald i oliebehov og CO2 er en tragedie, ikke en gave

Den globale efterspørgsel på olie er styrtdykket under coronakrisen, og CO2-udslippet er ligeledes mindsket. Men det er bestemt ikke noget at glæde sig over, mener Fatih Birol fra energiagenturet IEA. De negative konsekvenser er klart større, mener han.

Samfund

Fornuftig plan for genåbning af arbejdspladser

Mange medarbejdere kan så småt begynde at vende tilbage på arbejdspladserne, hvis regeringens retningslinjer overholdes, så der sikres en ansvarlig genåbning af Danmark. Her spiller lederne en nøglerolle for, at genåbningen går godt.

Indhold fra partner

Samfund

Coronaupdate: Kan det blive til mere end ønsketænkning?

Der er i øjeblikket næsten ingen ende på de forhåbninger man kan have til tiden efter corona, og hvor meget vi som samfund kan have lært af denne krise. CSR.dk tager et vue ud over de aktuelle meldinger og handlinger.

Supply chain

Forsyningskæderne bliver kortere og grønnere på den anden side af krisen

Den nuværende økonomiske krise vil resultere i kortere og mere robuste forsyningskæder, fokus på forsyningssikkerhed og et løft for den grønne omstilling, mener flere eksperter.

Klima, miljø og energi

COP26 er udskudt – men klimaforskningen fortsætter

Coronakrisen er udfordrende for FN’s bæredygtighedsforhandlinger, og klimatopmødet COP26 er udskudt. Men der er ingen grund til at bekymre sig om FN’s klimavidenskabelige arbejde, der på trods af forsinkelser gennemføres.

Samfund

TrygFonden afsætter 50 mio. kr. til sårbare og udsatte under coronakrisen

Store grupper i samfundet er i denne tid under pres. Både de mest udsatte og sårbare, men også mennesker, der pludselig får vendt deres liv på hovedet. TrygFonden afsætter nu 50 mio. kr. i akut hjælp til netop disse målgrupper.

Klima, miljø og energi

Sphera’s Solutions Help Companies Mitigate and Manage Risk During COVID-19 Pandemic

Helping customers ‘flatten the curve’ by tracking incidents and keeping their workers safe.

Indhold fra partner

Kommunikation

Coronakrisen sætter virksomheders omdømme på spil

Virksomheder i offentlighedens søgelys skal tænke godt og grundigt over deres adfærd i disse dage. Et skridt i den forkerte retning kan koste virksomheden dyrt.

Samfund

EU vil have grøn vækst efter corona

Bæredygtighed og den grønne omstilling skal være i centrum, når Europas lande skal til at rejse sig igen efter coronavirussen er kommet under kontrol. Sådan lyder det i en fælles udtalelse fra EU’s ledere, der også taler om ’investeringer uden sidestykke’ på den anden side af krisen.

Samfund

Danske destillerier starter produktion af håndsprit

Store mængder af danske destillerier forsøger ivrigt at komme i gang med at omstille deres produktion til fremstilling af håndsprit for at imødekomme den store efterspørgsel.

Strategi & ledelse

Kom styrket ud af Corona-krisen: Opkvalificer medarbejderne med tilskud fra kompetencefondene

Mens mange virksomheder overvejer, om de skal hjemsende eller afskedige medarbejdere for at sikre virksomhedens fortsatte drift, opruster skolerne med tilbud om fjernundervisning, som kan komme virksomhederne til gode.

Indhold fra partner

Samfund

Klart mønster, pengeposer og ikke som klimakrise

CSR.dk’s udvalgte coronatendenser for den seneste uge handler om en klar linje i analyserne af bæredygtighedsindsatser og corona, om fondsmidler og om sammenligninger med klimakrisen.

Samfund

COVID19: STAR har lavet Q&A-side om beskæftigelsesområdet

De nye foranstaltninger på beskæftigelsesområdet som følge af den verdensomspændende corona-virus rejser mange spørgsmål hos virksomheder og jobcentre. Derfor har Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) oprettet en spørgsmål/svar-side.

Indhold fra partner

Samfund

Coop og Dansk Røde Kors går sammen om at hjælpe karantæneramte

11.000 frivillige har meldt sig til at købe ind, hente medicin og lufte hund for syge og sårbare danskere. Nu vil Coop hjælpe Dansk Røde Kors med at formidle kontakt mellem frivillig og karantæneramt.

Samfund

Coronavirus: Nu producerer Louis Vuitton håndsprit

Louis Vuitton nedlægger midlertidigt sin parfumeproduktion for at fremstille håndsprit til de hårdt trængende franske sundhedsmyndigheder så længe, der er behov for det.

Samfund

COVID-19: Hotline til virksomheder om midlertidige ændringer på arbejdmarkedet

Virksomheder kan kontakte Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings (STAR) hotline til virksomhedsservice, hvis de har spørgsmål til fx arbejdsfordeling, varsling eller øvrige midlertidige ændringer på beskæftigelsesområdet som følge af regeringens initiativer for at begrænse spredningen af corona-virus.

Indhold fra partner

Samfund

10 gode råd til virksomheders håndtering af coronavirus

Få Hortens juridiske eksperters ti bedste råd til virksomheders håndtering af den krise, som coronavirus har medført.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere