03.06.2020 | Samfund
FGU-elever trives med fjernundervisning under krisen
Indhold fra partner Hvad er dette?
Corona-krisen har kostet dyrt, men for nogle har nedlukningen af samfundet ikke kun været skidt. Digital fjernundervisning har haft en positiv effekt på FGU-elever.
FGU er en Forberedende Grunduddannelse, som skal hjælpe unge under 25 år til at blive klar til en ungdomsuddannelse eller et job, og flere FGU-afdelinger landet over fortæller til DR, at der er mange elever, som har det godt, når der ikke er en flok klassekammerater og lærere, som kigger direkte på én.
"Vi har elever, som har vist helt nye sider af sig selv. De har fået et helt andet fællesskab. Nogle af dem, som tager scenen i klassen, har ikke gjort det på samme måde på de digitale platforme," fortæller rektor for FGU Fyn, Gitte Lykkehus, til DR.dk
Shawk Albadri er en af dem, som har været glad for, at undervisningen er flyttet fra klasselokalet til skærmen. Til prøveeksamen i samfundsfag har hun fået et 12-tal.
"Det var meget nemmere, for jeg er mere tryg i mine egne omgivelser. Jeg sad på min sofa og foran min computer. Jeg var bag en skærm, og min lærer var bag en skærm, så jeg var helt afslappet, da jeg kom op," siger hun til DR.dk
Forsker: En øjenåbner
Helle Mathiasen forsker i læring og digitale medier på Københavns Universitet. Hun er glad for, at 'one size fit all-modellen' bliver udfordret. Og selvom erfaringerne er meget nye, så mener hun godt, at underviserne kan holde fast i det, de har oplevet.
"Nu har de i virkeligheden fået øjnene op for, at nogle elever rigtig rykker fagligt ved at blive sat i nogle andre undervisningskontekster," siger hun til DR.dk
Mere information
Denne artikel er en del af temaet I fokus: coronakrisen
Kommunikation

Fremtidens CSR-rapportering
Dokumentation af en virksomheds samfundsansvar er og bliver et konkurrenceparameter. I takt med at der kommer flere krav til rapportering om fx socialt ansvar for de største virksomheder, stiger behovet for at kunne dokumentere virksomhedens adfærd. Det gælder alle virksomheder i en værdikæde.
Indhold fra partner
Medarbejder

Stor pulje venter på ansøgere: Få 80 procent i tilskud til dit næste arbejdsmiljøprojekt
Virksomheder med maksimalt 50 ansatte har mulighed for at få op til 500.000 kr. i tilskud til arbejdsmiljøindsatser, der forebygger ulykker eller psykisk og fysisk nedslidning. Her kan du se, hvordan din virksomhed får del i Arbejdsmiljøpuljen.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Grøn omstilling og cirkulær økonomi skaber nye jobmuligheder
I mange brancher løser faglærte en række opgaver, der sagtens kunne løses af ufaglærte uden mange linjer på CV’et. Specielt inden for den grønne omstilling og den cirkulære økonomi findes der lige nu en del jobåbninger for ufaglærte. Men opgaverne finder ikke selv vej til denne gruppe. Det kræver, at virksomhederne genovervejer deres opgaveopløsning.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse
Nominér en virksomhed til CSR People Prize 2022
Vær med til at hylde de virksomheder, der går forrest! CSR People Prize 2022 uddeles til virksomheder, som gør en ekstraordinær indsats for at tage et socialt ansvar. Måske kender du en virksomhed, der bør nomineres?
Indhold fra partner
Strategi & ledelse
Sidste frist den 31. marts: Nominér en virksomhed til CSR People Prize 2022
Du kan nå det endnu! Vær med til at hylde de virksomheder, der går forrest! CSR People Prize 2022 uddeles til virksomheder, som gør en ekstraordinær indsats for at tage et socialt ansvar. Måske kender du en virksomhed, der bør nomineres?
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Socialt ansvar ved rekruttering giver konkurrencefordel
Tænker du samfundsansvar og bæredygtighed, når din virksomhed rekrutterer? Hvis ikke, kan det være en god idé at komme i gang. I flere brancher er forskellige CSR krav nemlig blevet et konkurrenceparameter.
Indhold fra partner