30.04.2020  |  Strategi & ledelse

Coop vil støtte danske fødevareproducenter i ny genstartsplan

Coop har med udgangspunkt i forslag fra sine medlemmer fremsat en plan for, hvordan fødevarebranchen skal hjælpes i gang efter coronakrisen.

Gennem annoncer i dagblade og opslag på de sociale medier har Coop inviteret sine medlemmer til at komme med bud på, hvordan Coop kan hjælpe fødevarevirksomheder gennem krisen. Undersøgelsen har omfattet 1817 adspurgte i perioden fra den 8. til den 15. april, hvor Coop på baggrund af resultaterne i analysen og respondenternes svar, har besluttet at iværksætte en række initiativer. 

Ved spørgsmålet om, hvad danskerne vil gøre mere af efter coronakrisen, svarer 41 procent, at de vil handle mere lokalt, 66 procent har til hensigt at støtte danske virksomheder yderligere samt 77 procent der går ind for en stærkere grøn omstilling.

Læs også: Coop og Dansk Røde Kors går sammen om at hjælpe karantæneramte

Derfor agter Coop at yde en større indsats for danske varer. Dette er omfatter blandt andet et større sortiment af Coops egne mærker - herunder Änglamark, Coop og X-tra - samt danske producenter. 

”Vi er parate til at betale lidt mere for danske varer, og vi tror, at det kan flytte produktion af varer til en samlet værdi på op til 5 milliarder kroner over de kommende tre år. Det kræver, at danske producenter er konkurrencedygtige, for prisen er stadig vigtig, men vi tror, at det kan være en vigtig håndsrækning”, siger Jens Visholm, koncerndirektør hos Coop.

Inviterer producenterne hjem
Den første aftale om lokal produktion er allerede på plads. Produktion af Änglamark havregryn bliver nemlig flyttet fra Letland til Danmark, hvor Valsemøllerne fremover skal producere de økologiske gryn for Coop.

”Dette er en invitation til danske fødevareproducenter. En invitation til at fokusere mere på hjemmemarkedet, og til at satse mere på udvikling af nye produkter, der også prismæssigt er konkurrencedygtige. For vi lykkes kun med dette, hvis produkterne er konkurrencedygtige på både pris og kvalitet, og danskerne bakker op”, Jens Visholm.

Læs også: Coop-initiativ skal arbejde for en grønnere fødevareindustri

Indsatsen for en øgning af det danske varesalg indbærer desuden synlig mærkning i butikkerne, fokus på markedsføring gennem kampagner i koncernens fem kæder samt en permanent salgskanal og biståelse af finansiering i Coop Crowdfunding for mindre producenter.

Initiativerne er det første led i en samlet Genstartsplan, som blandt andet også omfatter mere forretning i fællesskab, mere grøn omstilling, mere digitale og hensynsfulde indkøb.

- HCL

Denne artikel er en del af temaet I fokus: coronakrisen

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere